A mai nap kínálatából számomra a Verona római vendégjátéka az egyik legérdekfeszítőbb. A késő délután, 18:00-kor kezdődő összecsapás ugyanis pikáns forgatókönyvet rejthet magában, különösen akkor, ha tudatosítjuk magunkban, hogy a Lazio legutóbbi három hazai meccsén nem tudott nyerni a Verona ellen.

Maurizio Sarri legénysége felemásan kezdett a szezonban. Idegenben nem tudtak még nyerni, míg otthon rangadók sora következett. Előbb az Inter skalpját gyűjtötték be (3:1), majd múlt hétvégén a listavezető Napoli csente el mindhárom pontot a Stadio Olimpicoból (1:2). Öt fordulót követően pedig 2-2-1-es mérleggel a 9. helyen tanyáznak, ám egy Verona elleni hazai sikerrel újfent az élbolyba ugorhatna a Lazio.

A Verona úgy fest idén is klasszikus középcsapat lehet. Míg a nagycsapatok ellen többnyire asszisztálnak (Napoli 2:5, Atalanta 0:1), addig a kisebb klubokkal szemben már eredményesebben veszik fel a harcot. Gabriele Cioffi gárdája legutóbbi játéknapon megszerezte első győzelmét a szezonban, amikor hazai pályán 0:1-es hátrányból fordítva 2:1-re legyőzték a Sampdoriát. Mindez a siker kellő lendületet adhat, hogy amolyan mumusként, ezúttal is alaposan megnehezítsék a Lazio dolgát.

Ha megnézzük ugyanis a két együttes közelmúltbeli egymás elleni eredményeit, mindent mondhatunk a párharcról, csak azt nem, hogy unalmas lenne. Legutóbbi, májusi összecsapásukon az Olimpicoban már 2:0-ra is vezetett a Verona, amit megfordított a Lazio (3:2), hogy végül pontosztozkodással zárják a felek a küzdelmet (3:3). Drámának tehát nem voltunk híján. A részletezett meccs előtt pedig ősszel a Verona 4:1-re ütötte ki a fővárosi alakulatot.

Van mit törleszteniük tehát az Immobile vezette rómaiaknak.

Úgy gondolom, hogy a soron következő párharc is élvezetes focit tartogathat számunkra. Reményeim szerint a Verona ezúttal sem feltett kezekkel érkezik az Olimpicoba, s megpróbál legalább ismét egy ikszet kiharcolni. A Lazio pedig talán tanulva a közelmúltból ezúttal esélyt sem ad az észak-olaszoknak a pontszerzésre, pláne azután, hogy legutóbb a Napoli is elvitte a három pontot tőlük.

Úgy vélem, hogy most a Lazio az Inter ellen mutatott szebbik arcát mutatja majd, s bízom benne, hogy mindez gólokban is megmutatkozik majd, akárcsak hétközi EL-meccsen, ahol Vecino vezérletével a Feyenoordnak négyet szórtak az égszínkékek (4:2).

Tipp: 2-1-re nyer a Lazio

Lazio - Hellas Verona: Lazio által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp