Szerintem ez az év egyik legnagyobb mérkőzése lesz. Most a Barcelona már nem az a hitehagyott és fogatlan banda, mint az előző két meccsükön, hiába ült már az utolsó 0-3 esetében Xavi a kispadon.

Azóta Xavi nagyon összekapta a katalánokat, fél év alatt akkora formaváltozáson esett át a csapat, amit ritkán lát az ember. Ennyit jelent egy olyan edző személye, aki tényleg tudja, hogy mit akar csinálni a csapattal (kitekintés: a Manchester United kb. 10 éve próbálja megtalálni az ideális megoldást, és nem jön össze).

Én magam ugyan nem annyira szoktam spanyol bajnoki mérkőzéseket nézni, de mostanában leültem Barcelona-bajnokikat nézni, mert újra a Guardiola féle Barcelonát látom. Messi nélkül ugyan néha kicsit akadozik a játékuk, de látom a játékosok szemében a tüzet, és akarást, ami pótolja az argentin hiányát. Szóval nálam tökre pozitív a Barcelona idei szereplése, és nem érdekelnek a pénzügyi machinációk, amik a háttérben zajlanak.

Pikáns ízt ad a meccsnek Lewandowski szereplése, aki sokkal jobban tolja a középcsatárt, mint bárki más korábban a Barcelonában. Tömik a labdákkal ezerrel, lubickol a posztján a lengyel. Én úgy gondolom, hogy szénné fogja szedni a német védelmet, mindegyik védőt úgy ismeri, mint a tenyerét. Kivéve De Ligt-et, akit viszont egy az egyben ráállítanék Nagelsmann helyében, mert ő képes egyedül megfogni a lengyelt.

Én a Barcelona jó játéka ellenére is a hazai győzelmet preferáltam volna sokáig, de a Stuttgart elleni döntetlen után kicsit elbizonytalanodtam. Mindenki hirtelen elkezdett arról beszélni, hogy megbomlott az öltözői egység, Nagelsmann-ra pedig mérgesek a játékosok, mert őket hibáztatta az edző az eredménytelenség miatt. Már olyan hírek repkednek, hogy új edzőt akarnak, méghozzá Tuchelt.

Hát én nem is tudom, mit gondoljak erről. Itt van a világ egyik legjobb edzője, és le akarják cserélni egy kiégett fickóra, akinek pihenésre lenne szüksége. Ha a Bayern vezetősége hülye, akkor lecserélheti Nagelsmannt, de akkor elveszítünk egy űrfocit játszó Bayernt.

Szóval végeredmény jóslásba nem jó belemenni. De a gólok még akkor is jól hangzanak. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a két pressingelő csapat annyira kioltsa egymást, hogy ne legyenek gólok. Szerintem a Barcelona nagyon meg akarja mutatni a tavalyi 0-3-ak után, hogy nem oda Buda. Az Első félidő két gólja kifejezetten pofás szorzót ad.

Bayern München - FC Barcelona: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp