A nemzetközi kupameccsek sikertelensége után vissza kell találnunk a nyerő szériára. Nehéz, mivel nem rendeznek magyar bajnoki fordulót, így pedig kénytelen vagyunk külföldre menni, mert a Magyar Kupa mérkőzésre a bukik elég szegényes kínálatot hoztak.

Nézzük a német Bundesligát. Rögtön szembeötlik a Mönchengladbach-Leipzig találkozó, amit a mai főmeccsnek tekintenek.

A Lipcse edzőváltáson esett át, jött Marco Rose, aki hirtelen gatyába rázta a csapatot, megtalálta az ideális kezdőcsapatot, átalakította a formációt, és hirtelen megtanultak focizni a játékosok. Látszik mostanra, hogy Tedesco volt a csapat visszahúzó ereje, aki a saját védekezésre épülő taktikáját akarta ráerőltetni a játékosokra. Rose a visszatért a Nagelsmann által alkalmazott egész pályás letámadásra, és a gyors támadásépítésre, és hipp-hopp, rögtön jött a 3-0 a Borussia Dortmund ellen. Azután hétközben Madridban játszottak a Real ellen, és a 0-2-es vereség ellenére azt mondom, jól játszottak, simán benne volt a meccsben a meglepetés lehetősége is. Voltak helyzeteik, méghozzá olyan helyzetek, amikre azt lehet mondani, nem a véletlen szülte őket. Felépített akcióik voltak, simán hozhatták volna a gólt.

Nézzük meg a hazai oldalt. Szögezzük le, a véleményem az, nem jó a játékuk. Azt vártuk tőlük, hogy látványos, izgalmas, pörgős meccseket fognak játszani, de ez egyszer sem jött be a szezonban. Daniel Farke edző nekem egyelőre csalódás. Nincsenek azok az őrült meccseik idén, mint tavaly voltak. Még a Bayern ellen sem volt meg az a plusz, amit vártam, pedig mindenki elájult az 1-1-től.

Most valami olyasmi meccset várok, mint a Bayern-Gladbach volt, hiszen a Leipzig taktikája visszatért a „nagelsmanni útra”. A Gladbach ez ellen a játék ellen csak pislogni tudott, ha nincs Sommer kiváló teljesítménye, megkapják az 5-6 gólt. Az volt a szerencséjük, hogy a Bayern nem volt túlzottan motivált azon a meccsen, különösen az első félidőben. Ezzel szemben a Lipcsében buzog az erő, buzog a tettvágy, azok menni fognak előre az első perctől kezdve.

Úgy vélem, hogy most végre fogunk látványt és jó játékot is látni, ami végre gólokat eredményezhet az első félidőben is!

Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp