A 2022-es női kosárlabda világbajnokság helyszíne Ausztrália, így a női kosár szerelmesei két dolgot tehetnek. Vagy felkelnek, és éjjeli baglyok lesznek, vagy alszanak. Én még magam sem tudom, mitévő leszek, talán első nap én is alszom még, aztán majd amikor élesebb lesz a helyzet, éjszakázom picit.

Az első napon rögtön egy 'házi' meccs, két ázsiai csapat, Dél-Korea és Kína csap össze. Na, azé' túl nagy összecsapásra ne számítsunk, fényév távolság, ami a két csapat között van. Vb-selejtezőn azért a brazilokat verték, a szerbeket megszorongatták, azon a meccsen buktam is szépen... De a szerbek maguk verik meg, ismerjük jól őket, kétarcú együttes, Brazília meg nem annyira erős. Nem annyira erős, mint Kína, amely válogatott egész acélos,és szerintem a második legerősebb csapat a mindig mindenhol favorit USA után. (A bukik Ausztráliát erősebbnek tartják, de Ausztrália Tokióban is 'bizonyított'...)

Dél-Korea nem erős csapat, megvannak a szokásos ázsiai stílusjegyek, de igazából lehetne is mellébeszélni, de ez mind megvan Kína csapatánál is. Nem mellesleg brutális a magassági fölény. Megint itt van a Li-Han centerpáros Kínánál miközben a dél-korai centerek 184 centisek mindössze. Li 2 méter, és egész jól mozog, megvan a teste, ugrik is, nincs ellenszer. Han pedig lassabb, komótosabb, de igazából olyan magas, akkora torony, hogy hiába csinálnak bármit a koreai lányok, túl magas, és akárhányszor láttam őt, nagyon megbízható, és nem csak a gyűrű közelében veszélyes, a távolabbi tempók is meglepően jó százalékkal esnek neki. Jól dobnak kintről, megvannak az agresszív játékosok, akik a gyűrűt támadják, de kár ecsetelni. Igazi csapat, és azt hiszem, a nyitómeccsen meg is mutatják erejüket, és kivégzik Dél-Koreát. Utolsókét meccsükön 93 és 100 pontot kapott Dél-Korea Kína ellen, szerintem a 90 most is összejöhet.

Dél-Korea (n) - Kína (n): Összes pontszám, Kína (n) - - hosszabbítással - Felett/alatt tipp