A második fordulókat rendezik a mai napon a San Diegoi-i 250-es tornán. Elég szép szorzót foghatunk a Daniel Galan Riveros – Pedro Martinez összecsapáson tekintve az előjeleket. Már eleve pikáns találkozó hiszen két salakon edződött játékosról van szó.

A spanyolnak a vörös borítás teszi ki a naptára nagy részét,azonban meglátásom szerint több keresnivalója lenne a kemény borításon Martineznek. A játéka jobban passzol ehhez a felülethez. Azonban azon a tényen nem változtat,hogy borzalmas formában az egész szezonban borításától függetlenül. A bajt csak tetézi,hogy kemény pályán utoljára Miamiban nyert mérkőzést ami márciusban volt. Augusztus óta 5 tornán indult és kivétel nélkül első körös zakók pedig a sorsolása mesésen alakult. Monfist leszámítva a bőven verhető kategóriájú ellenfeleket kapott,de minduntalan elvérzett. Jelenlegi formáját látva a vereség mértéke a kérdéses nem a győzelem.

A kolumbiai srác éveken keresztül csak salak mutatott értékelhetőt azonban. Az idei szezonban azonban megváltozott és egyre komolyabb eredményeket mutatat fel Daniel. Már a tavasz hajnalán is látszott,hogy nem egy világverő,de rengeteget fejlődött ezen a borításon. A US Openen pedig világraszóló menetelésbe kezdett hiszen eljutott egészen a 32 közé. Ez a lendület és hit tovább kiséri a játékát ezt láthattuk a tegnapi napon is. Egy gyors breaket követően visszabukta az adogatását,de nem csüggedt és újra elvette a svájci adogatását. Belenéztem a találkozóba és helyenként jó játékot láthattunk tőle.

Szerintem a két játékos rendkívül eltérő formában és mentális állapotban van ezért számomra óriási meglepetés lenne ha nem a kolumbiai jutna tovább.

Galan, Daniel Elahi - Martinez, Pedro: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp