Élesedik a helyzet a Nemzetek Ligájában, s így most egy könnyű kimenetellel csinálnék hasznot. Anglia nyilván nem akar kiesni, a bennmaradásért harcol, meg kell nyerje, hátralévő meccseit. Mancini is bajban van, mert tartalékos a keret, azonban ahogy akár csoportelső is lehet Azzuri, úgy mehet a „B” divízióba is. Mondhatni győzelmi kényszerben vannak a felek, ami minimum két gólra predesztinálja az eseményt.

Két körrel a vége előtt muszáj matekozni. Két ikszel utolsó Anglia, s mivel Magyarországtól oda-vissza kapitulált, most az olasz és a német válogatott ellen kell maximumot nyújtania. Southgate nagy slamasztikában van, számára csak a győzelem az elfogadható. Grealish kiállt a sokat bírált szakvezető mellett, és túlzónak érzi a csapatot ért kritikákat. A vb előtt egy NL-kiesés megtépázná rendesen Anglia tekintélyét, és a tartalékos olaszok ellen most talán győzhetnek a britek. Legnagyobb gáz, hogy tavasszal a négy meccsen összesen egy gólt szerzett az együttes. Münchenben csak a 88. percben Kane mentett 11-esből pontot. Most mindegy, hogy Abraham, Sterling, vagy Bellingham lesz-e a nyerőember, kell a három pont.

Amennyiben vereséget szenved Milánóban Itália, akkor pontszámban beéri őt aktuális ellenfele, és az utolsó kör előtt a 3-4. helyen állnának. Nagyon nem kell ez az olaszoknak, főleg azok után, hogy a csapat lemarad a katari világbajnokságról. A helyzet nem könnyű, mert sorra dőlnek ki csapat alapemberei, így „nyeretlen kétéveseket” hívott be Manchini. A felkészülés utolsó napjaiban Verratti, Politano és Pellegrini is kikerült a keretből. Spinazzola, Insigne és Bernardeschi a legkülönbözőbb okokból nem is volt. Így aztán Frattesi és Esposito az utolsó pillanatban csatlakozott a válogatotthoz, ahol most olyan játékosok kaphatnak kulcsszerepet, mint a Griffo (Freiburg), vagy Scamacca (West Ham). A kulcsfigura, a fontos gólok szerzője viszont vélhetően kezd, Immobile most talán minden olasz reménye. Mivel az angol Stones piros lapja miatt nem lehet a pályán, adott lesz a rés legalább egy gólhoz.

Drámai csatára számítok. Itt egyik csapatnak sem jó már a 0:0. A hazaiak a felforgatott keretükkel vagy nagyot fognak koppanni, vagy mennek egy világraszólót. Az olasz focisták egy részének ez most „mély víz” lesz, eredménykényszerben. Anglia jobb állapotban várja a számára oly fontos kilencven percet, és az elejétől kezdve dominálnia kell a győzelemért. Ha hátrányba kerül bármelyik csapat, ellenfelében benne van ez egyenlítés esélye és a fordítás kényszere. Meglepne, ha az utolsó 10 percig kivárásra játszanának a csapatok, de akár még a hosszabbításban is leeshetnek itt a gólok!

Olaszország - Anglia: Gólok száma - Felett/alatt tipp