A nyári, szokásos rendezésű budapesti nőiWTA torna után, volt arra is mód, hogy szeptemberben is rendezzenek egy WTA premier Challenger tornát a magyar fővárosban, amihez szerencsére párosult egy remek idő, s az esőzés, ami ebben az időszakban gyakori elkerülte a pályákat, gy remek meccseket láthattak a kilátogatók.

A fináléba végül szomorúságunkra nem jutott magyar résztvevő, pedig egy lépésre voltunk tőle, de Bondár Annának a lendületben lévő Korpatsch útját állta.

A 25 éves germán Anna nagy bánatára tegnap játszott a legjobban a héten, gy 7:5,6:4 -es Korpatsch sikerrel zárult a találkozójuk.

Korparsch szépen felépítette magát a héten, ami a döntőre nézve is jó előjel, pláne, ha megnézzük ki az ellenfele.

A bolgát Tomova jutott a másik ágról a fináléba, aki szintén 1995 -ös "évjárat".

Tomova a főtáblán kezdte a küzdelmeke, de négy meccséből hármat is úgy nyert meg, hogy rendre álmosan kezdve, bukta az első szetteket és onnan ffordtott.

A bolgárra amúgy is erősen jellemző ez a hullámzás meccsen belül.

A tegnapi elődöntőben azért kellet a francia Dodin sérülése és meccsfeladása is a továbbjutáshoz.

Korpatsch a támadóbb, agresszvabb típusú játékot preferálja, addig Tomova inkább védekező stlus.

Nem mehetünk el a mellet a tény mellet sem szó nélkül, hogy eddigi négy lejátszott mérkőzésük mindegyikét a német nyerte!

Valamint Korpatsch salakon egy 11 meccses győzelmi szériában van. Montreauxban nyert ITF tornát, itt peig a kvaliból indulva tart már hat nyertes meccsnél. A heti meggyőzőbb forma és az egyás elleni egyértelmű német fölényt mutató mérleg miatt, azt mondom ma is Korpatsch örülhet majd.

Tomova, Viktoriya - Korpatsch, Tamara: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp