A harmadik forduló jön a 2022/23-as idényben, ahol a Brest egyelőre null pontos, de ha azt nézzük, hogy a 'cseszemével' és a Vipres-szel szátszott, azért ez nem meglepő. Végül is meg nem égtek a franciák, két olyan zakó, ami nagyjából vállalható.

A Fradi két meccset játszott, az Odensét megverte, és a győzelmet nem kell magyarázni, de az Odense kerete nem volt épp teljes. Ettől függetlenül inkább küzdelmes, mint látványos meccsen nyertek Klujberék, de a hibák akkor is jelen voltak.

Aztán jött a nem várt pofon, a bietigheimelleni 40-20, ahol az olló csak nyílt és nyílt, igazából mint a végeredmény mutatja, minden FTC-gólra jött két német. Ott a németeknek minden jött, az FTC-nél semmi sem működött. Az enervált lövéseket Szikora fogta, az FTC meg nem dobott be semmit. A németek energikus játéka sok-sok hetest hozott nekik, amiket be is vágtak, az FTC-nél talán ha egy hetes volt a végén. Mint az őszi legyek, erőtlenek, gyengék voltak, és tény, hogy három kulcsember hiányzott, de azt a 20-gólos vereséget nem lehetett magyarázni. Nem is lehet.

Azóta az FTC bajnokin egy jó és egy semmilyen félidőnyi játékkal az Érdet legyőzte. Kevés megérzésem jött be a hónapban, az viszont igen,hogy az első30 perce tud koncentrálni az FTC. Egyszerűen nincs meg az alap, gyengék a lányok fizikálisan, és a mentális rész sem lehet rendben, de a kettő nyílván összefügg.

Nem várok nagy tempót sem, meg nagy gálát sem. A Fradinál nincs Kukely (sajna egyelőre jobb is, neki erősödnie kell még a BL-hez), de nincs Szucsánszki és Stolle sem. Cvjic és Tomori van, így védekezésben lesz súlya a csapatnak, meg nekik mondjuk respektjük is. Viszont támadásban csodát nem várok, Lekic rengeteg labdát szór el, meg valahogy ez a játék sokszor nem működik. Nem igazán egységes a Fradi, aminek az okát én tudom, rosszul lett kialakítva a keret. Ennyi.

A francia csapat is gyengült, szertelen játékot várok tőlük támadásban, védekezésben azért ők is hoznak biztosan egy elvárható szintet, és igazából ez a Darleux is sokszor meglep engem,mert sokáig csak egy szép kis aranyos csajnak tekintettem, de tényleg jól véd. Nem számítok látványs meccsre, mert mindkét csapatnak az számít, hogy nyerjen, hogy milyen játékkal, az mellékes szerintem.

Ferencvárosi TC (n) - Brest Bretagne Handball (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp