A válogatott szünet miatt nehézkes megfelelő mérkőzést találni, de vasárnap a magyar NB3-ban komplett fordulót rendeznek. Sajnos a fogadóirodák minden mérkőzést nem vettek fel a kínálatba, így viszonylag bonyolult a választás.

Egy mérkőzésen viszont megakadt a szemem. Ez pedig a Debrecen II – Hatvan találkozó. Ahhoz, hogy megértsük a tippem lényegét, egy elmélettel kell kezdenem.

A kiinduló alap az, hogy a második csapatok meccsei kiszámíthatatlanok, mert soha nem tudhatjuk, hogy ki fog visszajátszani a nagycsapatból. Amikor a héten előbb játszik a nagycsapat, akkor jó eséllyel több visszajátszó lehet, mivel a pályára nem lépőknek kell biztosítani egy komoly mérkőzés lehetőségét. Ha azonban a nagycsapat később játszik, akkor a kispadozó fiatalokat már korábban felviszik, pihentetik, hátha bevetik őket a nagycsapatban.

Ehhez kapcsolódik az elméletem. Amikor hosszabb szünet van, és a nagycsapat nem játszik, akkor az edzők szívesebben küldenek vissza még olyan játékosokat is, akik esetleg a szűkebb kerethez tartoznak, de mondjuk sérülésből lábadoznak, vagy más okból meg akarják nézni a formájukat. Többször látunk például ilyet a Ferencváros esetében is.

Ehhez társul most egy speciális debreceni szituáció is, hiszen új edző van a nagycsapatnál. Aki mindenképp éles helyzetben akar látni több fiatalt is, tehát biztosan pályára lépnek a nagycsapatból játékosok, illetve a fiatalok most látnak esélyt arra, hogy esetleg bejátsszák magukat az új edzőhöz. Kellő motivációt látok tehát a hazai oldalon.

Végezetül pedig ott van a Hatvan csapata. Már kezdetektől fogva úgy látom, hogy nem harmadosztály szintű a csapat. Ők úgy kerültek fel idén az NB3-ba, hogy a megyeiből nem kellett osztályozót játszaniuk, mert kedvezett nekik a szerencse. Ha osztályozót játszanak, biztosan nem jutnak fel. Csak példaként hozom a Gödöllőt, akik tök jó csapat, megnyerték a Pest Megyei bajnokságot, de elvéreztek a Csorna ellen. Nos, a Gödöllő megverné a Hatvant, ebben biztos vagyok. Előtte évben, a 2020/21-es szezonban is kiestek a NB3-ból, utána lévő évben sikerült a visszajutás számukra.

Ez a Hatvan a kupában is hatalmas pofont kapott Nagykanizsán, a kanizsaiak egy félidő alatt berámoltak 3 gólt nekik. Ők valahol az NB3 és a megyei szint között helyezkednek el, az NB3-as jobb csapatoktól rendre megkapják a legalább három gólt. Sőt legutóbb még az általam legkutyaütőbb csapatnak tartott Békéscsaba második csapata is hintett nekik ennyit.

Egy motivált Debrecen II simán képes lehet a három gólra!

Debreceni VSC U21 - FC Hatvan: Debreceni VSC U21 által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp