Végül találtam még egy érdekes mérkőzést az NB3-ból, mégpedig a régen szebb napokat is megélt Eger sényői vendégjátékát pécéztem ki magamnak.

Miért is tartom érdekesnek az Eger csapatát? Amikor elindult a szezon, az Eger bődületes gyenge játékot mutatott: a Kisvárda II négy gólt, a Hatvan öt gólt rúgott nekik, és 0-9-es gólaránnyal álltak a tabella utolsó helyén. Augusztus 6-án, az Encs elleni kupamérkőzés napján a klub vezetősége kiadott egy közleményt:

Klubunk érthetetlenül és csalódottan áll az NB3-as felnőtt csapatunk bajnoki rajtja, de különösen a hazai pályán elszenvedett vereség előtt! Rendkívül fájó egy megyei riválistól hazai pályán pont nélkül maradni és főleg ilyen arányban!

Természetesen elhamarkodott lépéseket nem kívánunk tenni, de az bizonyos, hogy a következő kettő bajnoki mérkőzés a csapat, a játékosok és a szakmai stáb életében is nagy jelentőséggel bír!

Megértjük és elfogadjuk szurkolóink csalódottságát, azonban ahogyan az ankéton is beszéltük nem szabad a bajnokság rajtjából megítélni egy bajnoki szezont, így arra kérjük szimpatizánsainkat, hogy a vezetőséggel együtt még egy minimális türelmet tanúsítsanak a csapat irányába!

Szó nélkül “házon belül” sem marad a teljesítmény, azonban az elkövetkező hazai mérkőzésre a szurkolóink belépőjét a klub állja, ezzel is gesztust gyakorolva feléjük!

Bízunk benne, hogy közösen elindulunk abba az irányba, amelyet felvázoltunk Nektek!”

Mi történt ezután a dörgedelmes közlemény után?! Encsen nagy nehézségek árán nyertek 3-2-re, majd jött a bajnoki szereplés. Békéscsaba II ellen 3-0, majd a Füzesgyarmat ellen 1-0. Megmenekültek a játékosok és Szekeres Adrián edző.

Ezután azonban jött a Debrecen II elleni 1-4 és és a DEAC elleni 0-2. A Vasas II ellen 1-1-re végeztek ugyan, és a némi meglepetésre a DVTK II-öt legyőzték idegenben 4-3, de aztán a Tiszafüred elleni 0-1 esetében olyan gyenge játékot produkáltak ismételten, hogy a vezetőség mégis döntött: Szekeres Adriánnak megköszönték a munkát.

Új edző jött. A neve Céró Bálint, aki Monorról tette át a székhelyét. Nos új edző mindig kellő motiváció a jó játékra, ami nagy százalékban eredményre is vezet. Persze eszembe sem jutna az Egert pakolni abban az esetben, ha egy közepes erősségű csapat ellen lépnének pályára. Ellenben az ellenfelük most a Sényő lesz, akik ugyanazon a szinten állnak, mint a Békéscsaba II. Egyetlen győzelmüket a Jászberény ellen aratták, akik szintén hulla gyengék. Az Eger győzelmét ekkora szorzón szerintem meg kell próbálni az új edzővel.

Sényő-Carnifex - Egri FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp