Folytatódnak a termi versenyek Bulgáriában, én megint Sonegóval tartok a következő fordulóban is, ahol a dánok egyik tehetsége, Holger Rune lesz az olasz srác ellenfele.

Sonego elég nagy flowban van az elmúlt napokban, az elmúlt héten ugye Metzben tornát nyert, ráadásul úgy, hogy szettveszteség nélkül tette mindezt. Kettő szettben verte Karatsevet, Hurkaczot, Kordát és a döntőben Bublikot is, azért ez veretős névsor, nem igazán volt ellenfele az olasz srácnak, és jó esélye van a bolgár fővárosban is egy jó eredményre. Nem ez volt az első ilyen extra szereplése fedett pályán, 2020-ban Bécsben Djokovicot is simán verve döntőzött, ahol Rublev viszont elverte. Szófiában is simán indította a versenyt, a spanyol Zapata Mirallest verte az első fordulóban, szintén szettveszteség nélkül. Az adogatásai makulátlanok voltak, jó ritmusban irányította a meccset, óriási önbizalommal játszik.

Rune még egy kicsit gyerekcipőben jár így a termi környezetben, idén nem sikerült átütő erőt aratnia a gyorsabb pályákon. Sem kemény pályán, sem füvön, sem terermben nem jutott még harmadik fordulóba, kivéve az US Openen, ahol Isner sérülés miatt nem állt ki ellene a második fordulóban. A dán srác alapjáraton egy salakos teniszező lenne, ott viszont szép eredményeket ért el, a Garroson verte Tsitsipast és Shapovalovot is. Rune egy forrófejű teniszező (még?), sokszor veszti el a ritmust meccs közben, amit a rutinosabb játékosok simán kihasználnak.

Sonego jelenleg óriási magabiztossággal játszik, ínyére válik ez a borítás, míg Rune szenved, nálam ez megint Sonego győzelem lesz.

Sonego, Lorenzo - Rune, Holger Vitus Nødskov: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp