Végre újraindulnak a bajnokságok, ezt is kiböjtöltük valahogy. A német Bundesliga rögtön egy übernagy rangadóval nyit, hiszen a Bayern München fogadja a Bayer Leverkusent.

Julian Nagelsmann edzőnek két hete volt rendbe rakni a fejeket. Illetve lett volna két hete, ha a játékosok nem utaztak volna el a válogatottakkal mindenfelé. Így viszont ült az üres öltözőben, és azon törte a fejét, mit rontott el. Valami ugyanis nagyon félrement a projektben. A tavalyi szezonban mindenki pozitívan állt a koncepcióhoz, az új stílushoz, láthatóan egyben volt a csapat a viszonylagos sikertelenség dacára. Ugyanis egy szimpla bajnoki cím már kudarcnak számít a Bajoroknál.

Idén elveszítették Lewát, és úgy tűnt, hogy Nagelsmann kitalálta a tökéletes játékot, a center nélküli támadójátékot. Az első két meccsen a Leipzig és a Frankfurt ellen 11 gólt rúgtak, úgy tűnt, hogy Lewa abszolút nem hiányzik, az átalakított csatárjáték sokkal dinamikusabb. Aztán azonban jött a Gladbach, az Union, a Stuttgart elleni hárommeccses pontvesztés széria, amit lehetett fogni a gyenge helyzetkihasználásra és az ellenfél kapusainak bravúrjaira. De aztán jött az Augsburg elleni mérkőzés, és a totális csőd. Én ilyen gyengén játszó bajor csapatot nagyon régen nem láttam.

Mindeközben pedig a Bajnokok Ligájában szétszedik a legnagyobb ellenfeleket is, hiszen sem az Inter, sem a Barcelona nem tudott nekik gólt rúgni, szinte átgázoltak rajtuk.

Mégis miért van ez a kétarcúság? Legutóbb még azt mondtam, hogy unják a német bajnokságot, mert akkora különbség van a többiekhez képest. Most már nem tudom ezt mondani, mert négy meccse ég a ház. Ilyenkor azért már össze kellene kapniuk magukat, még ha unják is az egészet. Valami nem stimmel.

És ekkor megindultak a Nagelsmann menesztésével kapcsolatos hírek. Mi vaaaan? Az utóbbi évtized legtehetségesebb edzője sem elég jó nekik? Mi a fenét akarnak még a Bajorok? Tényleg lecserélnék ezt a fickót egy totálisan kiégett Tuchelre, aki már régóta nem az attraktív és letámadásra épülő futball híve?! Ez lenne minden idők legnagyobb hibája a vezetőség részéről.

De mégis mi lehet akkor a probléma? Nagelsmann kora? Túlzottan fiatal, és nem fogadják el a sztárok? A taktika nem tetszik nekik? Egyszerűen nem tudok rájönni.

Mindenképp fel kell állítani egy hipotézist a meccsre, mit várunk. A Bayern-játékosok vajon küzdeni fognak-e, a két hetes szünet alatt történhetett-e bármi előrelépés az öltözői hangulat megjavításában. Én bízom Nagelsmannban. Szerintem összekapta magát, és összekapta a játékosokat. A viszonylagos sikertelensége a válogatottnak szintén józanítóan hatott a játékosokra, és a közvélemény is láthatja, hogy nem Nagelsmann hibája a gyenge szereplés, amikor az csodálatos Hansi Flick sem tudott mit kezdeni velük. Szóval én a játékosoktól várok motivációs javulást, amiben Nagelsmann bizonyosan segít nekik.

A Leverkusenről is kellene néhány mondatot írni, de nem teszem. Szerintem ott sokkal nagyobb gondok vannak edzői téren, mint játékos téren. A svájci edző napjai meg vannak számlálva. Totálisan szétzuhant a Leverkusen játéka, és ebben csak Gerardo Seoane a hibás.

Tehát várok egy übermotivált Bayert és egy vergődő Leverkusent. Az első félidőben már egymásnak eshetnek a csapatok, és most tényleg jöhetnek a gólok ezerrel már ebben a játékrészben

Bayern München - Bayer Leverkusen: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp