Az oddsok alapján egyértelmű mérkőzésre van kilátás, sokan vizionálják a Leipzig magabiztos győzelmét. Vajon bejön ez a számításuk?

Marco Rose irányításával a csapat visszatért arra az útra, amely olyannyira jellemző volt a Bikákra. Gyors, letámadásra épülő játékot próbálnak játszani. A Borussia Dortmund ellen ez a játék nagyon ült, azonban azt követően a Bajnokok Ligájában a Real Madrid nem engedett annyi teret a játékuknak (0-2), majd számomra meglepetésszerűen nagy arányú vereséget szenvedtek a Gladbach otthonában (0-3). Ezután érkezett el a kéthetes szünet ideje, hogy Rose kicsit saját képére csiszolhassa a csapat játékát.

Azonban a játékosok többsége a nemzeti válogatottakkal volt, tehát az öltöző elég üres volt. A három magyar nem utazta szét az agyát, azért ez jó hír, hiszen ahogy látható, Szoboszlai Dominik is alapembernek számít Rose taktikájában, különösen Olmo sérülése miatt. Azt kell eltalálnunk, hogy mi történt Leipzigben az elmúlt két hétben, mit csinálhatott Rose…

A másik oldalt nézve sötétben tapogatózunk. Ugyanis Bochumban edzőváltás történt a szünetben. Kirúgták Thomas Reist hat fordulót követően, egy meccsre leültették az ificsapat edzőjét, Heiko Butschert, akivel sikerült egy pontot szerezniük a Köln ellen. Az a meccs nagyon csúnya volt, a védekezésről szólt, alattomos, de sárgalapot el nem érő szabálytalanságokról. A Bochum például kapura sem lőtt, a góljukat egy öngól eredményezte. Butscher (nevéhez méltóan: hentes), lehozta az eredményt, de rá nem lehetne hosszú távon számítani.

Jött az új edző, Thomas Letsch. Na, ő már érdekesebb figura. Ő a Vitesse kispadját hagyta ott a kihívásért, pedig ott kifejezetten jó eredményeket ért el, például kupadöntőt is játszott csapatával, a bajnokságban negyedik helyen végzett, nemzetközi kupában szerepelt.

Itt jön be az ismeretlenségi faktor, amit ha jól kalkulálunk be, akkor jó oddsot foghatunk. Letsch szerintem támadó felfogású edző, ebben szerintem hasonlít Reishez. Ha nem olyan buszparkoltatást látunk a csapattól, mint Butscher alatt, akkor itt egy jó mérkőzésre van kilátás gólok szempontjából. A Bochum eddig 19 gólt kapott a bajnokságban, míg a Leipzig 12-őt. Mindkettő nagyon sok 7 forduló után.

A védelmek tehát nem jók. Ha ehhez társul egy dinamikus támadójáték mindkét oldalon, amire nagy esély mutatkozik, akkor itt bizony lehetnek gólok. Már az első félidőben.

RB Leipzig - VfL Bochum: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp