A Premiershipben vasárnap Manchester City - Manchester United meccset rendeznek, ami városi derbi. Ez nem hír, mint ahogy az sem, hogy a meccs esélyese a hazai City. A Guardiola-csapat nyáron stílust váltott, már abban az értelemben, hogy Sterling és Jesus ment, miközben Haalnd jött. A norvég viking nagyjából magasságban és súlyban annyit tesz ki, mintha Sterling Jesus nyakába ül. Viszont ami tény, hogy Haaland eddig sztahanovista módon termeli a gólokat. Hét bajnokin van 11 találata, valószínű, hogy a Vörös Ördögök kapuját is beveszi.

Guardiola tehát egy igazi kilencessel dolgozik, aki termetre is 'ott van' bár így visszagondolva, azért Lewandowskival is dolgozott együtt, szóval mégsem olyan nagy újdonság ez. Lényeg a lényeg, ezt a gólgyárt a társak kiszolgálják a legjobb 'alapanyagokkal' azaz olyan minőségi passzokkal, amelyek a legnagyobb sajátjai, mondjuk Silva vagy de Bruyne ebben világklasszis. A többiek is beleteszik a melót, és mivel a City a Bajnokok Ligájában a BVB-t és a Sevilát is legyőzte, így viszonylag nyugodt lehet azon sorozat miatt, mert a Koppenhága elleni oda-vissza meccseken akár a csoport első helyét is be lehet biztosítani.

A United a bajnokság elején elég vérszegény volt. A ten Hag csapat aztán magához tért. Ronaldo a hierarchia létráján egy alsóbb fokra került, aztán ami engem meglepett, működött egyszerre a pályán Fernandes és Ericksen. Kérdés az, hogy működik-e majd a City ellen is? Elbírja e, hajlandó-e Fernandes a játék védekezés részébe ugyanannyi, vagy még több melót beletenni? Melyik csapat játékosaiból vettek ki többet a válogatott meccsek?

Aztán ok, hogy a City Haaland érkezésével is inkább egy földön kombinálós csapat, de azért faktor lehet, ha mondjuk fejpárbajt kell megvívni, és Haaland Lisandróval kerül össze, ott azért 10-ből 9-szer a norvég bólint majd...

A City utolsó 10 tétmeccséből 9-szer eljutott minimum 3 lőtt gólig. Legutóbb a BVB BL-meccsen kapott 'csak' kettőt, szerintem a City most megint 'helyre teszi' a Unitedet.

Manchester City - Manchester United: Manchester City által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp