De jó, de jó, újabb MTK mérkőzésre lehet tippelni. Illetve lehetne, ha a fogadóirodák normális lehetőséggel jöttek volna ki a Csákvár elleni derbire.

Ahogy kijöttek a szorzók, figyelem azokat. A 2,5 line nyitott olyan 1.30 körül, most már épp csak eléri az 1.20-at. A 3,5 line még 1.90 körül volt a betfairen, aztán lezuhant 1.65 körüli értékre. Megéri nekünk ennyire magasan fogadni? Az over 5,5 ad nekünk olyan lehetőséget, amelyet már érdemes lehetne megfogadni, mert az van 4.00 szorzó körül.

Azt gondolom, ilyen magas linere fogadni mindig necces. Még az MTK sem érheti el minden meccsen az 5-6 gólt. A Dorog, Mosonmagyaróvár és Kozármisleny csapatok ellen sikerült ez. Ha pedig ez nem jön össze, akkor rá lennénk szorulva az ellenfél góljaira is. Mondjuk az eddigi nyolc forduló alatt egyetlen alkalommal sikerült a clean sheet, méghozzá az újonc Mosonmagyaróvár ellen.

A Diósgyőr elleni meccsből ki lehet-e indulni most? 0-3 lett a vége. Szerintem kellett egy pofon a játékosoknak, hogy megérezzék, nem akkora királyok ők. Talán Bognár György nem is bánta annyira azt a vereséget, mert ezzel tudja motiválni a játékosokat.

Az biztos, hogy Poór Patrik és Nagy Zsombor sérültek a védelemben, de Varju Benedek felépült. Szóval a Szépe-Varju páros fog középen állni, a kapuban pedig vélhetően Somodi Bence. Ez a hármas szerintem édeskevés már NB2-es szinten is. Somodi szerintem hihetetlenül gyenge képességű kapus, én megyeiben látok olyan mozdulatokat, mint amiket ő csinál. Nem tudom, kinek a kije ő, de pusztító dolgokat csinál a kapuban. 33 évesen full ősz hajú a csávó, fizikális értelemben lehet vagy 40 éves…

Most a Csákvár érkezik. Ha tudnak lőni 2 gólt, akkor az 5,5-s line nem gáz. Ha nem, akkor gondok vannak. Benne van-e a Csákvárban a két gól? Erre mondhatjuk, ha a Szentlőrincben és a Dorogban igen, akkor bennük is. Bognár György korábban sokáig ügyködött Csákváron, tehát érzelmekkel rendelkezik, de nem tudhatjuk, hogy jó vagy rossz értelemben, milyen szájízzel hagyta el a csapatot.

A csákvári védelemben, a kapussal az élen benne lehet az 5 kapott gól: Auerbach Martin 19 éves, rutantalan. Hiába mondta, hogy kompaktabbak, ez nem látszik, a Gyirmót kettőt rúgott nekik, a Puskás ötöt. Támadósora nagyon gyenge, nyolc meccsen 6 gólt lőttek, de a kupában a Puskásnak kettőt, a bajnokságban a Gyirmótnak egy gólt sikerült lőni.

Ez ellen az ultagyenge MTK védelem ellen is összejöhet egy találat bizonyosan. Ha pedig egy gólt összekaparnak a csákváriak, akkor az 5 gólos line még elérhető. Jobb szorzót kínál ez, mint az MTK góljainak a száma: 3,5 fölött, szóval én ezt választottam az MTK védelem miatt.

MTK Budapest - Csákvár TK: Gólok száma - Felett/alatt tipp