Látok perspektívát a tippben, még annak ellenére is, hogy a sötét fellegek nem oszlottak el a Bayern feje fölül.

A hétvégén könnyedén 4-0-ra verték a Bayer Leverkusent, egy félidő alatt lerendezték a lényegi kérdéseket. Nagelsmann jó lépéseket tett a válságból való kilábalásra. Szerintem az is a malmukra hajtja a vizet, hogy Joshua Kimmich és Thomas Müller koronavírusos lett. Ő az a két hangadó, akik az öltözőben leginkább Nagelsmann ellen hangoltak. Nem gyengül meg a keret az távollétükkel sem. Egyrészt Müller régen látott pocsék formában van, másrészt nem Kimmich posztjára van szükség a mai győzelemhez.

Mint gondolható, én a gólokra fogok fogadni. Legutóbb a csehek a Barcelona ellen játszottak idegenben, ahol egy félidő alatt megkapták a hármat. De úgy, hogy még jól is játszottak! A Bayern azért legalább egy szinten van játéktudásban és formában a katalánokkal, és ha ők meg tudták lőni a hármat, akkor erre képeseknek kell lenniük a németeknek is.

Azért nézzük meg kicsit a játékosokat is. A vendég csapatnál az első számú kapus, Jindřich Staněk vállproblémákkal küszködik, de vélhetően rendbe jön a meccsig. Ez már csöppnyi gyengülés. Ha hozzáveszem még Pavel Bucha piros lapos eltiltását is, ez már együtt sok lesz. Bucha nagyon fontos láncszem a csapaton belül, ő a box-to-box védekező középpályás, aki minden meccset végigrobotolt eddig a szezonban.

A Bayern védelme sem tökéletes, mert olvastam olyan, hogy Pavard megy be középre. Meglátjuk. Az biztos, hogy Lucas Hernandez sérült még, így vagy Upamecano, vagy De Ligt lehet még középen. Kingsley Coman sérülése állítólag helyre jött, tehát Müller hiánya nem túl jelentős, mert ott van Sané, Gnabry, Coman, Mané, Musiala és a fiatal Tel is. Mindegyikük a gyors, dinamikus támadásépítést szereti, szerintem akármekkora buszt parkoltatnak majd a csehek, a sok mozgással szét fogják szedni őket.

Épp ezért hasonló meccset várok, mint a Barca-Plzen. Legalább 3 hazai gólt az első félidőben, de nem lepődnék meg egy cseh gólon sem.

Bayern München - Viktoria Plzeň: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp