Kisebb lejtmenetben az MTK. Szabad-e foglalkozni a meccsükkel?

Bognár György feje nagyon vörös volt a Csákvár elleni 1-4 után. Keményen fogalmazott, szerinte a nagy sztárjátékosai lenézték az ellenfelet. Én a meccset streamen követtem, az alapján ezt nem tudom kijelenteni. Az azonban tény, hogy az MTK védelem madárfing szinten mozog. Olyan gólokat kaptak a Csákvártól, mint megye I-ben szoktak. Amikor Somodi helyett Csentericset jelölte a kezdőcsapatba Bognár, akkor már tudtam, hogy legalább egy lepke lesz, és ez jött is. Egyszerűen nincs jó kapusa Bognárnak.

Támadójátékban annyira nem láttam tompának a csapatot, szerintem megvoltak a helyzeteik, csak az nem tetszik, hogy mindig megpróbálnak egyel jobb szituációba kerülni, és csak akkor lőni. Ez pedig időt ad a védelemnek, hogy visszazárjanak. A góljukat is úgy szerezték, hogy Bognár nem lacafacázott, hanem egyből tüzelt a passzt követően. Ilyen akció kellene több, és akkor jönnének a gólok.

Sokáig gondolkodtam, hogy meg merjem-e rizikózni a gólokat. Hiszen a Nyíregyháza nagyon masszív csapat, szerintem top3-as defenzív résszel rendelkeznek. Ellenben Feczkó Tamás kirúgása után érkezett Huszák Géza, aki nagyjából a nyírség Garamija. Ugyanis kissé szenilis az öreg már, de még mindig tudja, mitől döglik a légy. Vele már többször játszottak olyan mérkőzést, ahol dőltek a gólok. Rögtön a Soroksár ellen ilyen derbit toltak, de a Kazincbarcika és a Gyirmót ellen is összejött a sok gól.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a mérkőzést Sényőn rendezik, tehát kvázi nincs hazai pálya a Nyíregyházának. Ez azért eredményezhet némi védekező attitűdöt hazai oldalon, de összességében mégis úgy vélem, hogy ebből a meccsbe csak úgy jó beszállni, ha továbbra is a gólokra fogadunk. Az MTK láthatóan képes a nagy összeomlásra, és akkor elszabadul a pokol, már az első játékrészben is.

Nyíregyháza Spartacus - MTK Budapest: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp