Jön a 2022-es PDC Darts World Grand Prix kiírásának második köre, ahol a feleződött mezőny állva maradt része már 3 nyert szettig játszik. A torna egyediségét adja, hogy a dupla kiszálló mellett beszállni is csak dupla szektorral lehet, viszont itt belefér a 'szektorhiba'. Például D20-ra dobok, de D1 lesz belőle, az is jó, az is számít.

Ami a Bunting MvG találkozót illeti, talán lejátszani is kár. A két játékos eddig 15-ször találkozott (tétmeccsen), mind a 15-öt a holland játékos nyerte. Ahogy mondjuk Whitlock ellen nem megy a kopasznak, úgy megy Bunting ellen. De ahogy írni szoktam, egyszer minden széria szakad. Talán most? Talán most!

Azért az érdekesség teszi a dolgokat, hogy a beszálló is dupla, az pedig Buntingnak nem ment rosszul mostanában, az első körben is szépen dobta 50%-kal a duplákat kiszállóra, és a beszállókra sem volt rosszabb. Gerwen azért checkoutnál az első körben egy elég gyenge 25%-ot hozott, ami a PDC elitjének szintjén gyenge szám. 2-0-ra nyert Anderson ellen, de hogy a fenébe ne nyert volna ilyen arányban, amikor a skót játékos a kiszállókat mindössze 14,29%-kal dobta. Az az ő szintjükön értékelhetetlen, de talán még egy átlag magyar amatőr versenyen is ciki. A 14%-ot ezek a játékosok kis túlzással akkor dobják, ha bekötik a szemüket.

Lényeg a lényeg, lett volna pár játékos, aki MvG-t megveri, és nem azt mondom, hogy rosszul játszott, mert ez nem igaz, de nem is volt annyira jó. Ennek a tippnek tényleg az az alapja nálam, hogy Gerwen azért duplákon nem stabil mostanában, márpedig az egy sima meccsen is faktor, itt a WGP-n meg duplán számít a dupla. Én azt mondom, kiszenvedi a holland, de ezúttal nem lesz sima a siker.

van Gerwen, Michael - Bunting, Stephen: Szettek száma - Felett/alatt tipp