A főcikkben feltették a kérdést, van-e értelme overezni. Én is felteszem a kérdést? Miért ne lenne értelme overezni?

A sportfogadásban nem mindig kell megtalálni a spanyol viaszt, nem mindig van szükség hatalmas ötletre. Úgy gondolom, ez tipikusan az a meccs, ahol nem lesz szükség a félelmetes focitudásunkra, a megérzésünkre, széleskörű ötletelésre. Ez az a helyzet, ahol csak a jól megszokott dolgokat kell figyelembe vennünk.

Először is azt, hogy a Manchester City félelmetes formában van. Akármilyen válságban is van a Manchester United, hat gólt vágni nekik nem egyszerű. Haaland úrfocit tol, nem látok olyan védelmet, amely túlzottan hatásos lehetne ellene. Guardiola nagyon nyert vele, még úgy is, hogy Gabriel Jesusról kellett érte lemondania. A norvég csatár olyan, mint egy gép: jön, lát, gólt rúg. A csapat formája tehát tökéletes, olajozottan működik a támadójáték.

A gólokhoz pedig szimplán ennyire van szükség. Hasonlóan gondolom a mérkőzést, mint a tegnapi Bayern München-Plzen találkozó volt. A Bayernnek három pont kell, mert utána egy kicsit visszavehet itt a koncentrációból és a bajnokságra koncentrálhat. Ehhez mindössze egy itteni magabiztos győzelem kell.

Ezért úgy vélem, hogy Guardiola még nem volt tartalékolni, tehát pályára küldi a teljes első csapatot. Megrúgják a 3-4 góljukat az első félidőben, aztán pedig lekapja őket pihengetni. Ez egy egyszerű cél, és a dán csapat ellen simán végrehajtható. Ugyan nem láttam a dánok Sevilla elleni meccsét, de a spanyolok idén nem túl eredményesek, szerintem nem lehetett túlzottan nehéz dolguk. Ellenben a Borussia Dortmund elleni meccsük első félidejét láttam, ahol a németek könnyedén rúgták a két góljukat, pedig idén a támadójátékuk szerintem pocsék.

Szóval ha a sokkal gyengébb támadójátékot játszó Dortmund rúgott két gólt, akkor a City képes lehet Haalanddal a három gólra egy félidő alatt.

Ahogy az elején fogalmaztam, ehhez a tipphez nem kell nagy intuíció, de a nyertes fogadásért kapott nyereménynek nincs szaga.

Manchester City - FC Copenhagen: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp