Úgy tűnik, ha pénteki napról van szó, akkor nálam a Guruban a Ligue1 kerül terítékre. Fogadási szempontból pár hete a Lorient meccsében találtam értéket, s most a Lyonnal vagyok hasonló szituációban.

A korábbi hétszeres francia bajnok együttes hazai pályán az élvonalba idén visszajutó Toulouse gárdáját fogadja. Amennyiben ránézünk a tabellára rögtön kikerekedhet a szemünk, mivel Peter Bosz legénysége jelenleg az egyik legrosszabb formában lévő együttese a Ligue1-nak. A délkelet-francia klub a legutóbbi négy játéknapon egyaránt vereséget vereségre halmozott. Utoljára bő egy hónapja az Angers otthonában tudtak nyerni 0:5-re.

Ám ha kicsit jobban az eredmények mögé nézünk, látható, hogy mostanság a Lyon csupa jó kvalitású együttessel mérte össze erejét, ráadásul a négy csörtéből mindössze egyet játszott hazai környezetben, mégpedig a PSG ellen (0:1). A Lorient, Monaco, Lens trió azért nem könnyű dió. Természetesen nem mentegetni akarom a Lyont, illetve Peter Boszt, mindenesetre én úgy érzem, hogy azért a Lyonban jóval több van, mint amit a közelmúltbeli eredmények mutatnak.

Most elmondható, hogy a Toulouse már az abszolút verhető kategóriába tartozik. Hazai pályán pedig a Lyon szimpatizánsai négy pontszerzés nélkül eltelt fordulót követően bizonyára elvárják a sikert. Pláne azért is volt ez a négy blama hidegzuhany, mivel a csapat idén nem szerepel a nemzetközi kupákban, így tényleg csak a bajnokságra, illetve a Francia Kupára kell koncentrálniuk, nem mellékesen pedig a szezont nagyon jól elkapták, hiszen szeptembert 4-1-0-lás mérleggel kezdték!

A Toulouse mindamellett, hogy a fentebb felsorolt ellenfeleknél szerényebb színvonalat képvisel, idegenben nem éppen brillírozik. Philippe Montanier együttese még a szezon kezdetén a Troyest tudta idegenben megverni (0:3), ám az azt követő három túrájukon egyaránt csak aszisztálni tudtak egy hazai sikerhez. Kikaptak a Nantes, Clermont, valamint a Lille otthonában is.

Mindezekből kiindulva nem sok jót jósolok nekik egy igencsak győzelmi kényszerben lévő Lyon otthonában.

Nézegettem a különböző hírportálokat a meccsel kapcsolatosan. Ugyan a Lyon a Lens ellen több kulcsjátékosát is nélkülözte, ám úgy tűnik a védelembe visszatérhet Dembelé, s a csapat eredményes támadótriójából - Tete, Lacazette, Toko - senki sem hiányzik. Mindhárom csatár egyébként négy gólnál tart az eddig lejátszott kilenc meccsen.

A Toulouse védelméből eltiltás miatt biztosan hiányzik majd a dán Mikkel Dester, ami fájó pont lehet a vendégeknek.

Összességében adott egy győzelmi kényszerben, hazai környezetben pályára lépő Lyon, akik négy meccses veretlenségi szériát készülnek megtörni az ellen az újonc Toulousezal szemben, akiknek idegenben látványosan nem megy a szekér. Véleményem szerint ők már a döntetlennel is elégedettek lennének, ám úgy vélem, ha most sem nyer a Lyon, akkor már Peter Bosz alatt elkezdene komolyan remegni a tréneri szék.

Úgy érzem azonban, hogy itt most visszatalál a sikerek útjára a hazai gárda, s ezúttal én akár többgólos Lyon-győzelmet is el tudok képzelni.

Tippem: 2:0-ra nyer a Lyon

Lyon - Toulouse: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp