A spanyolországi LaLiga 9. fordulójának nyitómérkőzését Madridban az Estadio de Vallecas-ban rendezik, ahol a pályaválasztó Rayo Vallecano fogadja a Getafe csapatát. Kifejezetten szeretem a sztár csapatok árnyékában az ilyen jellegű összecsapásokat, ahol a 10. helyezett fogadja a hozzá viszonyítva három pont hátrányban lévő 16.-t, mert végeredmény szempontjából szinte totálisan megtippelhetetlen ki fog nyerni. Ugyanakkor ezeknek a középcsapatoknak a mérkőzésén is nem egyszer találkozhattunk már vele, hogy micsoda elánnal, micsoda szenvedéllyel állnak bele egy-egy ilyen találkozóba. Most sem lesz ez szerintem másként és aki ezt a találkozót választja magának péntek estére, az nem fog csalatkozni.

Tippem a hazaiak iránti elfogultságom mellett, a vendégek gólképes védelme ihlette, mely szerint a Rayo ma is berámol egy duplát ellenfele hálójába. Azért "is", mert a közelmúltbeli találkozásaik során már nem egyszer megtették ezt a piros-fehér-feketék.

Az Almeria elleni kellemetlen 3:1-es pofonból érkeznek a találkozóba Andoni Iraola fiai, de saját stadionjukba teljesen más arcukat mutatják ellenfeleiknek a hazaiak. Sokszor szemre is tetszetős, remek technikai megoldásokkal teletűzdelt támadófocit játszanak, mely az esetek döntő többségében kifizetődő számukra. A Mallorca elleni hazai nyitómeccsük 0:2-jét már bőven feledtették, hisz azóta legyőzték a Valencia és az Elche csapatát is, egyaránt 2:1-re. Most a Getafe csapatában egy olyan ellenfél érkezik hozzájuk, akik szintén a verhető kategóriába tartoznak Vallecano szinten. Ehhez szerintem elengedhetetlen, hogy Isi Palazon újra megtalálja a góllövő csukáját, valamint a középpályáról Valentin Oscar ismét forintos zsugát osztogasson a társainak.

A vendégcsapattal kapcsolatban kijelenthetjük, hogy nincs új a nap alatt, a Getafe az idén is a kiesés elkerüléséért fog küzdeni a ligában. Pedig nyáron megpróbáltak frissíteni Quique Sánchez Flores csapatán, de egyenlőre ennek jótékony hatása még nem érzékelhető a vendéket teljesítményén. Idegenben két kiadós vereség mellett (Girona 3:1; Valencia 5:1) csak egy Osasuna elleni 0:2-t tudnak felmutatni, de azt 10 fő ellen érték el, komoly játékvezetői hátszéllel.

Külső körülmény bármikor közbejöhet (lásd. a tegnapi Lazio írásom), melyre nem számíthatunk a 90 perc előtt, viszont normál esetben a lelkes hazaiak akár 1 órán belül is realizálhatják a tippem.

Rayo Vallecano - Getafe: Rayo Vallecano által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp