Aki figyelt kedden-szerdán láthatta, hogy az éles ki-ki párharcokká váló BL-csoportmeccseken, rendre jöttek az overek. Nos, az Európa Liga „F” jelű csoportja a maga négy 5 pontos csapatával, igazi melegágya a sokgólos mérkőzéseknek. Dániában amúgy egy nem mindennapi maflásba rongyoltak bele a római Sasok (5:1) a második fordulóban, s úgy vélem, hogy jöhet a folytatás a gólok tekintetében.

Jól teper Sarri vezetésével a Lazio a bajnokságban. Immobile nélkül is 7 győzelem a 11 forduló alatt a 3. helyre jogosítja a csapatot és legutóbb Bergamóban sikerült elkapniuk az Atalantát, ami nem kis dolog manapság. Nem vacakol Sarri, rendre felpakolja, a 4-3-3-at. Kiemelném a csapatból Felipe Andersont. A korábbi szélsőben a sebessége és a technikája alapján az új CR-t láttam, azonban az angliai szerződése nem jött be, és talán nem is dolgozott úgy a mindennapokban, mint fénykorában a portugál. Visszakerülve Rómába a tavalyi év után most kezdi újra elkapni a fonalat, mögé nyugodt szívvel építheti csapatát a Lazio. Motivációs szempontból nincs mit ragozni. Az olaszoknak az utolsó forduló előtt hazai pályán győzniük kell, kötelező, mert az utolsó fordulóban, Rotterdamban a Feyenoord ellen semmi jóra sem számíthatnak.

Különleges projektet futtat mindig a Midtjylland (elsőre leírom már hibátlanul a csapat nevét!!!), ahol a legkülönfélébb játékhelyzetek elemzésére építenek matematikai modelleket. Emlékezetes számomra Klopp, aki elmondása szerint a bedobás variációk analizálása miatt vette fel a kapcsolatot a dán klubbal, majd tartottak a témában komoly edzéseket, taktikai megbeszéléseket. Valójában érdekes a téma, s hétfőn a Kisvárda győzelme kapcsán eszembe is jutott – két debreceni bedobásból vezetett kontra gól -, hogy micsoda hatás/ellenhatás működik a fociban (hiszen a DVSC is belefolyhatott volna a témába, nem csak Révész). Vissza a dánokra! Nemzetköz szinten élményszámba mennek a meccseik (Feyenoord elleni két 2:2), viszont nyilvánvaló, hogy hazai bajnokságukban kiismerték a trükkjeiket, ezért kevesebbszer sokkolják ellenfeleiket.

Úgy gondolom, hogy a Midtjylland nem fogja olcsón adni a bőrét Rómában sem. Nekik a Sturm elleni hazai zárómeccs a nyerhető kategória, ami nem jelenti azt, hogy most simán feltartott kézzel leadják a pontokat. Mivel Sarri vélhetően az előre játékra koncentrál majd, bizony a vendégek is könnyen találhatnak majd könnyű gólt, az meg meggyőződésem, hogy egy hazai találat kevés lesz az olasz győzelemhez. Bárhogy forgatom, ebben a meccsben benne van a három dugó!

Lazio - FC Midtjylland: Gólok száma - Felett/alatt tipp