A Barcelona számára a BL-folytatás megint elúszott, de az élet megy tovább. Lassan jön a vb, addig is jön pár bajnoki (három), amit meg kéne nyerni. A Valenciua után egy Osasuna-Almeria duó, alighanem minden csalódás, ami nem kilenc pont ezen a 3 találkozón.

Optimista vagyok, mint Barca-fan, e meccset tekintve, mert a katalánok csak jobb csapattól kaptak ki idén (Bayern és RM), meg az Intertől, de arról jobb nem beszélni, és írni.

Otthon azért nincs akkora baj, az meg, hogy ez a Real Madrid elkeni otthon a Barcát, hát sajna a realitás. Viszont ez nem a Real Madrid vagy a Bayern elleni meccs, a Valencia nem tartozik a világ top csapatai közé.

A Valencia középcsapat jelenleg Spanyolországban, az az együttes, mint a Celta, amely túl jó a kieséshez, de elég rossz, hogy a top7 álom maradjon. Azért ez a Valencia az előző idényhez képest full kicserélődött elöl Cavani mellett és mögött Kluivert és Lino, Almeida középen, Musah pedig nem azt játssza, mint pl. Dembélé, hanem Gattuso megcsinálta vele azt, mint mondjuk Csercse megcsinálta Tokmaccal, vagy anno velem az edzőm az ifiben. Konkrétan egy sorral hátrébb húzta őket, Musahból labdaszerzőt csinált, nem véltelen, hogy több a sárgás meccse, mint bárkinek. Közben a védelem szélein Gaya és Correia maradt, de Paulista éjjel-nappal sérült, Diakhaby is megmacskásodott, Cömert szintén, szóval maradt egy egészséges belső védő, aki igencsak peremember, és van három sánta ló, aztán hogy hármójuk közül kit raknak össze, majd meglátjuk.

Talonban van Foulquir, Guillamón, mint szűrők, de szerintem a Barca ellen Musah jobban működne, mert neki a sebessége is megvan, tehát kontráknál hasznosabb, mint Foulquier vagy Guillamón.

A katalánok védelme is olyan, amilyen, Koundé bár felépült, az már látszik, hogy kevésbé mozog jól, Eric Garcia meg nekem mint játékos, hát hogy is mondjam... Biztos rendes srác, de nem élvonal szint, főleg nem Barca szint. Sokat mond, hogy még mindig jobb, mint Pique, akit már a közönség is inkább látna a stadionon kívül. Azt akarom ezzel mondani, hogy a Valencia gól benne lehet a pakliban, így a Barcának azért többet kéne gurítani. Szerintem többet is fog, mert otthon a LaLigában ha a katalán csapat úgy igazán beleáll egy meccsbe, az első félidőben megrúgja a hármat. Lewa egy-két gólja alap, Fati, Dembélé, Ferran és Raphina meg kiszolgálja őt. Baldé egy inkább érzi magáénak a posztot, jó egy-egyben, szóval ígéretes, Pedri, Gavi és Busi pedig megoldja középen a dolgokat. A Valencia olyan csapatoktól is kettesével kapta, mint az Elche, a Mallorca vagy az Espanyol. Azért a Barca hozzájuk képest egy-két polccal feljebb van, ezért mondom én, hogy minimum három skúlót küld a Valencia testébe a katalán együttes.

Valencia - FC Barcelona: FC Barcelona által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp