Az év utolsó tornáját rendezik a héten Párizsban ahol még mindenki részt vehet. Sűrű a mai program is. A kiszemelt találkozóm a Holger Rune – Stanislaw Wawrinka összecsapás. A két játékos között óriási a korkülönbség hiszen a dán 19 éves,míg a svájci 37 éves. Túlzás nélkül a fia lehetne Wawrinkának az ifjú titán. A titán titulust pedig joggal kiérdemelte az egész éves munkájának és eredményeinek köszönhetően. Azonban ha csak az elmúlt heteket vesszük gorcső alá bizony nem véletlenül a találkozó esélyese Rune.

A dán srác alapvetően salak játékos,de látható,hogy roham tempóban fejlődik a gyors borításon is.

Ahogy véget ért a US Open szinte megállíthatatlan Holger.Három torna és mindhármon minimum elődöntőig jutott. Sofiában döntőzött,majd Stockholmban meglepetésre legyőzte Tsitsipast a fináléban és Baselban is csak a jelenleg verhetetlennek tünő Auger győzte csak le.

Stan már túl van a fénykorán.Persze ilyen idősen nem is elvárható tőle,hogy a csúcson teljesítsen. Egy-egy tornára még össze tudja tekerni magát,de masszív,stabil teljesítményre már nem képes. Ékes példája ,hogy Metzben eljutott az elődöntőig,de kiállni már nem tudott. Ezt követően is folyamatosan járta a Tourt versenyről versenyre,de szerintem már a végletekig kicsavarta a testét az elmúlt hetekben. A basel-i két győzelem egyértelműen a hazai pályának szólt. Ez a párizsi torna sose volt a kedvence Wawrinkának.

Rendkívül gyors,villám lábai vannak a dánnak,ami hatalmas előny lesz ezen az összecsapáson is. Hiszen Wawrinka formán kívül van és neki az abszolút nyerők segíthetnének. A pálya nem elég gyors az olcsó pontokra(legalábbis az idei semmiképp),mert elég nagyokat pattan a labda ezzel teret adva arra,hogy Holger mindenhova odaérjen.

Szerintem sima győzelemet arat Rune a szebb napokat látott svájci ellen.

Rune, Holger Vitus Nødskov - Wawrinka, Stanislas: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp