A Zöld Sasok nem repülnek magasan, mint mondjuk '94-ben, de nem is az a nigéria foci már, mint 94ben volt. Mi, köcsög európaiak kivették a nigériai fociból a játékot, már ott is eredménykényszer van, nem mellesleg mivel a legtöbbjük már európai akadémiákon tanulja a labdarúgást, eleve gyerekként kihal belőlük a játék. Na, de megint átmentem múltidézésbe, aminek nincs itt helye. ...

Nigéria tehát most kihagyja a vb-t, de felkészülési meccset azért játszik, méghozzá szerintem azzal a csapattal, amelyre talán a leginkább kíváncsi a világ. Ronaldo és a Man. united viszonya miatt most a válogatott is még nagyobb reflektorfényt kap, meg ugye Messi és CR is benne van a korban, talán az utolsó vb-je mindkettőnek, szóval igen, Portugália most divatos csapat.

Portugália olyan csapat, amely egyébként simán ott lehet a végelszámolásnál. De ez nem a vb, ez egy felkészülési találkozó, ahol mint a vb-résztvevők zöme elsődlegesen azt a célt tűzi ki, hogy csak sérülés ne legyen. Az is fix, hogy itt senki nem teszi oda magát úgy igazán, ezek tingli-tangli meccsek. A szövetségek lekötik, aztán Fernandest vagy CR-t nem igazán kérdezik meg, szeretne egy héttel Nigéria ellen játszani, vagy sem. De egy Dalot, vagy említhetnék bárkit, ugyanúgy inkább pihenne egyet.

Nigéria bár nem kvalifikálta magát a vb-re, azért ha azt nézem, hogy Chukwueze, Iwobi, Dennis vagy akár Lookman játszhat elöl, azért ezek kivétel nélkül top bajnokságok játékosai, szóval nem egy olyan együttes, amely ne tudna gólt lőni. Ahogy olvasgatom, a luzitánoknál eleve nem a legjobbak játszanak majd, pl a védelemben a Dalot, Silva, Pereira, Guerreiro négyeslehet ott, Silva például Sá-val és Ramos-szal úgy vb-résztvevő, hogy ezen a meccsen mutatkozhat be a válogatottban. Biztos lesz bennük egyfajta drukk, aztán ismerve pl. a PSG-s Danilót, inkább a szerzett góljai miatt emlékszem rá, mintsem a piszok kiegyensúlyozott, hibamentes védőmunkájáról. Eleve nem ez a meccs számít aluzitánoknak, simán benne van, hogy Lookman vagy chukwueze végigmegy, aztán egy kontra végén pukkant egyet. Nigéria azért nem rossz csapat, és ehhez képest 2.10-es az odds? Nigéria azért nem San Marino vagy Gibraltár...

*Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy e két csapat azért a múltban nem vetette meg a bundát, ciprusi spori vezet, és ugye tét nélküli meccs. Én nem lepődnék meg, ha a végén sokan meglepődnének.

Portugália - Nigéria: Nigéria által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp