Először a világbajnokságok történelmében november-decemberben rendezik meg a nagy eseményt. A 2022-es katari világbajnokságról többen is azt nyilatkozták, hogy nem értik, hogy hogyan kaphatta meg az ázsiai ország a rendezést, illetve hogy a körülmények sem éppen ideálisak, többen is bojkottálni próbálták a tornát. De ezzel nem értek célt, a FIFA gyorsan letörte a szarvukat.

A legtöbb labdarúgó nem éppen kipihenten érkezik, hiszen alig egy hete még pályára léptek, látszik is egyébként, hogy sorra sérülnek meg a játékosok. Túlterheltek, így kérdéses, hogy a hideg után hogyan alkalmazkodnak az Európában játszó játékosok a nagy meleghez.

Abban mind egyetérthetünk, hogy amennyiben nem Katarban rendeznék a tornát, akkor esélyes, hogy nem jutottak volna ki. De volt az a pénz, ami miatt megítélték nekik, így fogadjuk el, és innentől koncentráljunk a mérkőzésekre. Szerintem a két együttes közül kerül majd ki a második továbbjutó együttes Hollandia mögött, így mindketten élet-halál harcot vívnak majd a mai találkozón. Csak az a bökkenő, hogy a hazai együttes erős hátszelet kaphat majd, amit majd minden tornát rendező ország megkap.

Ecuador nagy meglepetésemre van itt, és ugyan vannak jó játékosaik, azt gondolom, hogy Kolumbia vagy Chile sokkal inkább jobb lett volna. Ecuador felkészülése valami katasztrófa volt, sportfogadói szemszögből; négy 0-0 és két 1-0-ás győzelem. Számukra ez sikeresnek mondható, mert nem kaptak gólt, így az amúgy sem rossz védelmük még inkább összeállt. De ez ma semmit nem jelent, ugyanis ma egy ország szurkol az ellenfélnek, és a stadionban majd mindenki a katari együttesért szorít majd.

Katar felkészülése sem volt annyira rossz, igazából lehet megindult valami fejlődés az országban.

Én nem várok unalmas nyitómérkőzést, szerintem sorra dolgozzák majd ki a helyzeteket a csapatok és legalább egyszer-egyszer mindketten betalálnak majd.

Reménykedek egy korai gólban, mert az megadhatná a mérközés alaphangját.

Katar - Ecuador: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp