Azt hiszem ezen a vb-n láthattunk már mindent: kamutizit, olyan lesgólt, amit senki sem tud, hogy miért lett annulálva és persze meglepetés eredményt. Argentína félvállról vette a szaúdiak elleni mérkőzést, és Dánia is elég gyengén muzsikált Tunézia ellen, így a tegnapi nap folyamán megszületett a torna első meglepetéseredménye, és gól nélküli döntetlenje. Rögtön kettő is.

Amit megfigyeltem, hogy elég kevés kapuralövés van a tornán, illetve eddig gólból sem volt túl sok. Pedig a játékidő alaposan kitolódott, ugyanis plusz 10 perceket is játszanak a csapatok, így azért kicsit érthetetlen számomra, hogy hogyan lehetnek ilyen lövésszegények a találkozók. Talán a mai nap változtathat ezen, bár ki tudja, hogy mennyire van kedve a csapatoknak jászani, plusz amúgy is azt szokták mondani a nagyokosok, hogy majd csak az egyenes kiesés szakasztól kell komolyan venni a tornát.

Jól látható, hogy a kisebb együttesek mennyire felszívták magukat a tornára, így talán Marokkó is okozhat némi zűrzavart az európai együttes kapuja előtt, bár ehhez kell az is, hogy a saját fociját játsza a csapat. Támadói egyébként bőven megvannak hozzá, ilyen Ziyech, En-Nesyri, de Hamdallah is fossa magából a gólokat.

A horvát csapatot több olyan világsztár alkotja, akiknek ez lehet az utolsó vb-je. Nagyon jó formában van az európai együttes, a tavalyi EB óta mindössze egy vereséget szenvedett a válogatott, tizenhat mérkőzésből.

Minden amellett szól, hogy a horvát válogatott a találkozó esélyese: jobbak a játékosok, jobb a világranglista helyezésük, és nagyobb rutinnal rendelkeznek. Azonban azt gondolom, hogy a marokkói csapat odateszi magát és szívét-lelkét kiteszi a pályára, vannak annyira jók, mint Szaúd-Arábia.

Nagyon jó formában van mindkét együttes, ezért nagy mérkőzést várok a csapatoktól, viszont pontosztozkodást. Tegnap volt két 0-0 is, és azok a mérkőzések olyanok is voltak. Szerintem ez más találkozó lesz, a tippem az, hogy inkább 1-1 vagy 2-2 lesz a végeredmény.

Marokkó - Horvátország: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp