Az első körös meccsek utolsó momentumaként a világbajnokság legnagyobb esélyese is pályára lép. Brazília giga erős kerettel utazott Katarba. Tite abból a szempontból kellemetlen szituba keveredett hogy a mérhetetlen merítési lehetőségek okán egy két szupersztárt a bő keretbe sem tudott nevezni. Így maradt le végül a vb-ről Firmino, ami elsőre érthetetlennek tűnik, de ha megnézzük a támadók névsorát (Neymar, Gabriel Jesus, Vinicius Junior, Antony, Richarlison, Raphinha, Rodrygo, Gabriel Martinelli) akkor efelett szemet tudunk hunyni. Bitang nehéz lesz ezt a támadósort bármilyen felállásában is feltartóztatni, konkrétan két ugyanolyan erősségű csapatot tudna kiküldeni Tite.

A selejtezőkben is villogtak játékosai, veretlenül hozták le a csoportot Argentínát megelőzve (14-3-0) és 40 gólt rúgva csupán öt kapott mellett. Utóbbiból látni hogy a gárdának nem csak a támadósora bika, de a védelmük is jól áll a lábán. Ma is összeállhat a Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro négyes, előttük Casemiro sűrhet, hátul pedig Allison adja meg a stabilitást. Nehéz ebbe is bármilyen problémát találni.

Szerbia a torna meglepetés csapata. Emlékezhetünk hogy pár éve a Nemzetek Ligájában egy csoportban voltak fiainkkal és éppen hogy nem zúgtak ki a "C" ligába, viszont az idei NL-ban Stojkovic vezetésével már csoportelsőként jutottak fel a legjobbak közé az "A" ligába. Ezt megelőzően pedig Portugáliát megelőzve nyerték meg a vb-selejtezős csoportjukat veretlenül! Tehát elég a nagy a kontraszt, viszont most éppen a fellegekben érezheti magát a csapat. Egy elég nagy probléma viszont felütötte fejét, miszerint a legnagyobb ászuk Mitrovic sérüléssel bajlódik. A Fulham támadója messze a legtöbb gólt szerezte a csapatból, nélküle fogatlan oroszlán lehet ez a szerb csapat. Jovic kerülhet a helyére aki nincs valami jó formában.. Ennek a brazil csapatnak gólt lőni így piszok nehéz lesz..

Szerbia a kontrákra fog berendezkedni és Mitrovic hiányában minél tovább próbálja majd szerintem tartani a gólnélküli remit. A rendkivül agilis brazil támadók viszont egyszer szerintem feltörik a védelmüket félidőig, a második játékrészben pedig akár ki is szakadhat a gólzsák.

Tipp: ht 1-0

Brazília - Szerbia: Pontos eredmény - Első félidő - Pontos Eredmény tipp