Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem követem a VB-t, a lehetőségeimhez mérten kellő komolysággal, de az ihlet az valahogy elmaradt, hogy írjak is róla. Mindig volt valamilyen kifogásom önmagammal szemben ami miatt elhessegettem az írást, most viszont így az utolsó csoportkörös napon jött velem szemben egy olyan tipp, amire azt mondom, hogy érdemes kockáztatnom. A tipp a Ghána - Uruguay találkozóra vonatkozik, azon belül is a pályaválasztóként feltüntetett csapat gólszerzésére.

A VB előtt semmi jel nem mutatott arra, hogy két csoportmeccs után az afrikai válogatottnak lesz a legnagyobb esélye Portugália mellett továbbjutnia a H-csoportból. Mára pedig ez a tényszerű valóság és legyünk őszinték olyan túl sokat nem is kell tenniük érte. Hozniuk kell azt a megalkuvást, elveszett labdát nem ismerő lelkes játékukat, amit eddig Portugália és Dél-Korea ellen bemutattak, és annak ez ellen az eléggé impotens focit bemutató Uruguay ellen elégnek kell lennie a továbbjutáshoz.

Nem kell hozzá nagy matek, hogy Uruguaynak csak győzelem esetén van esélye a csoportból történő továbbjutáshoz. Ehhez gólok kellenek és tételezzük fel, hogy egy L. Suárez-E. Cavani-D. Núñez-t felvonultató válogatott nem zárja lőtt gól nélkül ezt a tornát. Attól nem félek, és ezért is tetszik nagyon a tipp, hogy erre Ghánának ne lenne válasza. Igaz kevésbé nagy nevekből áll az Ő támadószekciójuk ( Mohammed Kudus, André és Jordan Ayew, Inaki Williams ), de annál inkább hatékony. Még belegondolni is szégyen dél-amerikai részről, hogy az Ajax 22 éves csatára, Mohammed Kudus valószínűleg egymaga több gólt fog szerezni a VB-n, mint a komplett Uruguayi válogatott.

Azt még csak véletlenül sem állítanám, hogy normál esetben könnyű feltörni a Godin fémjelezte dél-amerikai védelmet. Viszont a mostani nem egy normál eset, itt Cavaniéknak "ész nélkül" kell támadniuk a minél nagyobb különbségű győzelem érdekében. Az így felszabaduló teret pedig a gyors afrikai támadók kíméletlenül bejátsszák majd és várakozásom szerint minimum egy góllal büntetik is.

Ghána - Uruguay: Ghána által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp