Jön az utolsó játéknap, ahol még csoportmeccseket rendeznek, és ha fele olyan izgalmas lesz, mint pl. az esti meccsek tegnap, akkor nem fogunk csalódni.

A H csoportban a luzitánok 6 ponttal már továbbjutó helyen, a biztos csoportelsőséghez még kellene egy döntetlen minimum. Valószínűleg a szűk zakó is beleférhet még, de az már nem biztos. Ami biztos, hogy Dél-Korea csapatának mindenképp nyernie kell, de közben figyelni a Dél-Korea-Ghána találkozót, mert minden gólnak lehet jelentősége.

Dél-Korea ha nyer egy góllal, mondjuk 1-0-ra, akkor 3-3-mas gólkülönbsége lesz, de Ghána eleve 5-5-tel áll, azaz ha az afrikai csapat 0-0-lal kihúzza, akkor is jobban áll, mint Dél-Korea. Lehetne itt folytatni a matek-szakkört, de igazából felesleges.

A lényeg, hogy a 3. kör azért bizonyította, hogy a 'jó', vagy jónak tartott csapatok, akár a továbbjutó csapatok azért ki-kihagynak, és bizony sebezhetőek. Ha egy német csapat kap kettőt, vagy a spanyol, akkor miért na kaphatna gólt Portugália? Dél-Korea Uruguay elleni találkozója pusztító volt, 0 kaput eltaláló lövéssel, de Ghána ellen már kb a vb meccsét játszották, nagy tempó, lövések, gólok, ott tényleg nem volt panasz. Mivel az ázsiai csapatnak nyerni kell, és talán nem is egy góllal, így mennie kell előre.

Ha minden igaz, CR elvileg kezdeni fog, Silva, Bruno is a fedélzeten, de ha mondjuk azt nézzük, hogy CR annyira nem szeret védekezni, máris jobb a helyzete az ázsiai csapatnak, azt meg nem zárhatjuk ki, hogy közben elöl pedig alkot valamit Ronaldo. Azért itt a vb-n is egy-egy szitunál még mindig rácsodálkozunk, milyen súlypont emelkedése van, meg azért na, védekezésben hátrány, de elöl azért elvan még. Mivel Dél-Korea csapatának kell a győzelem és a gól, így én abban bízom, hogy a szorgos ázsiaiak próbálkoznak is becsülettel, és vagy betalálnak, amitől a luzitánoknak is ébredni kell, vagy Dél-Korea úgy belelendül, hogy gólra jön az újabb gól.

Dél-Korea - Portugália: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp