A H-jelű négyesben Portugália továbbjutása fix, de a másik három együttes helyzete még bizonytalan. Ghána van a legjobb helyzetben, mert a sorsa saját kezében. Ha nyer, akkor továbbjut. Ha remizik, akkor is jó esély van a továbblépésre, ráadásul minél több gólos a remi, annál jobb az afrikai csapat helyzete, mert eleve 5-5-ös lőtt-kapott gólaránnyal bír, míg Dél Korea jelenleg 2-3-mal, azaz mínuszban. Ha mondjuk 1-0-lal elintézi Ronaldóékat, Ghánának még belefér, ha összehoz bármilyen ikszet az uruk ellen. Ghána akkor lesz gondban, ha Dél-Korea komolyat oktat a másik meccsen, de úgy vélem, erre Inakiék nem gondolnak.

Uruguay helyzete pedig elég egyértelmű, ami a csövön kifér, azt kell neki tolni. Utolsó a Dél-amerikai együttes, 1 ponttal, 0 lőtt góllal. Kevés az esély, hogy innen tovább lehet jutni, de talán ennél nagyobb csodát is láttunk már vb-ken. Uruguay csapatának nyernie kell, méghozzá sok-sok góllal. A -2-es gólkülönbség gáz, a 0 lőtt gól szintén. Itt Ghánát nagyon meg kéne tömni, a -2-es gólkülönbséget átfordítani pluszba, de hát ahhoz barátok közt is 3 lőtt dugó kéne, miközben eddig 2 meccsen egy sem jött. De ahogy Costa Rica vert kettőt a németeknek, úgy Nunezéknek is lehet egy jó meccse.

Uruguay egy passzív, védekezésre alapozó kemény, helyenként durva csapat, legalábbis ha úgy Uruguay-ra gondolunk, ez ugrik be. Közben elméletileg a kvalitás, a potencia adott elöl, vannak jó középpályások, akik távolról is képesek nagy gólt akasztani. Godinék fejesekből is szerezhetnek gólt, de eddig nihil.

Viszont Uruguay nem nagyon tehet mást, mint rögtön a gázpedálra lép. Így viszont ez pont kapóra jöhet Ghána csapatának, mert így lehet kontrázni, aztán ha netán olyan szitu alakul ki, hogy mondjuk Godinnak kell versenyt futni Inakival vagy Kudus-szal vagy bármelyik Ayew-val, akkor ott Godinnak marad az ima. Jó match-up ehhez a tipphez, azt el tudom képzelni, hogy nem jön, de hogy a helyzetek meglesznek ehhez a tipphez, abban biztos vagyok.

Ghána - Uruguay: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp