A világbajnokság első negyeddöntőjében Horvátország - Brazília mérkőzést rendeznek. A Dél -Amerikai csapat a torna egyik legnagyobb esélyesének számított a torna előtt, mostanra pedig ez még inkább bizonyosságot nyert. A francia csapat mellett egyedül ők nyújtanak szinte hibátlan játékot, Tite merítési lehetősége pedig szinte végtelen (főleg a támadóposztokon). A csoportmeccsek alatt éppen annyit adtak ki magukból amennyit kellett. Szerbiát könnyedén darálták be, Svájc ellen egy remi sem lett volna gáz de Casemiro remek góljával szintén győztek, majd az utolsó csoportmeccset felhasználták okosan arra hogy a cserék is lehetőséget kapjanak és megpróbálják elkapni a vb ritmusát, a legjobbak pedig rápihenhessenek a következő körre. Ez a gondolat pedig remekül sült el.

A nyolcaddöntőben játszotta a csapat talán a legjobb meccsét a világbajnokságon. A semleges szurkolók is csettinthettek hogy ez igen, ezért szeretjük ezt a sportot. Ment a joga bonito, minden gólnál örömtánc. Még Tite is beszállt az ünneplésbe. Peléért is küzdenek a srácok, ez tovább doppingolja őket, nagyon élvezik a focit. Négy gólt vertek egy félidő alatt, Vinicius, Neymar, Richarlison és Paqueta is betalált, Dél Korea nem volt ellenfél. A második félidőben pedig már csak lazultak a srácok, lehetett tartalékolni az erővel erre a fordulóra. A hajrában még Weverton is beállt Allison helyett aki elképesztő védést mutatott be az első félidőben, így az összes brazil kerettag megmutathatta már magát a vb-n. Na meg az is újabb jó hír nekik hogy Neymar is harcra kész, ugye írtam, gólt is lőtt.

Horvátországnak nem hogy 45 perc, de 90 is kevés volt ahhoz hogy lerendezze a maga meccsét. 120 perces csatában, büntetőrúgásokkal tudták búcsúztatni a világbajnokság egyik meglepetés csapatát Japánt. Ez nagyon visszaüthet ebben a feszített tempóban, főleg hogy a horvát csapat átlagéletkora az egyik hanem a legmagasabb a maga közel 30 évével. Másrészről nem is volt valami meggyőző a gárda sem a csoportmeccsek alatt, ahol a harmat gyenge széthullott belgák egy hajszál híján kiütötték őket, sem a Japánok elleni találkozón ahol hátrányból kellett felállniuk. Zlatko Dalic tehát felkötheti a gatyáját, ugyanis most a torna legjobb csapata ellen kellene helytállniuk.

Brazília sokkal erősebb kerettel bír, frissebbek és önbizalomtól duzzadnak a játékosok. Számomra nem kérdés hogy ők jutnak tovább, nagyon jó lenne megnézni egy Brazília - Argentína elődöntőt.

Tipp: 0-3

Horvátország - Brazília: Brazília szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp