Az én elképzelésem erről a meccsről, hogy nem lehet megállítani a lavinát. A horvát együttes az előző vb-n is araszolt a remikkel előre egészen a döntőig, de ott belenézett egy komolyabb csapatba. ezt várom most is, mert ez a brazil együttes most nagyon koncentráltnak tűnik, egyszerre koncentrált és könnyed, eredményes és látványos a focija, pont olyan, amiért a brazil csapatért lehet rajongani.

Ez egy igencsak stabil csapat, mindenkin azt érzem, beleteszi tudása legjavát. Neymar is beérett, Vini elképesztő, Richarlison rengeteg melót tesz a játékába, a védők kiválóak, sőt pontrúgásoknál veszélyesek.

Ha csak azt nézem, hogy a horvát védelem szélein Juranovic-nak és Barisic-nak kéne megállítani a brazil rohamokat, hát na, nem lesz egyszerű. A japánok szurkolói írték ki kartonra, hogy Where is Modric? -pont előtte mondta a magyar kommentátor, hogy Modric eléggé el van tűnve, és bizony. Eleve nem fiatal. Meg ugye nincs már Mario Mandzukic, aki nincs már Rakitic...

A brazilok eleve minőségibb kerettel bírnak, a padról is klasszisok jöhetnek, Anthony, Martinelli... és ami még faktor, hogy a brazil csapat már Kamerun ellen is pihent, és a Dél-Korea elleni találkozó sem volt megerőltető. fizikálisan sem, mentálisan meg inkább feltöltötte a brazil együttest. Közben a horvát csapat a 3. körben Belgium ellen azért vért izzadt a 2. félidőben, Lukaku a frászt azért párszor ráhozta a horvátokra, Japán ellen meg extra 30 perc, meg a büntetőpárbaj, mentálisan mind-mind emészt.

Szerintem a horvát csapatban több nincs. Azt nem hiszem, hogy Viniék úgy 60-65 percig egyet sem lőnek, és ha legalább egyet összehoznak, akkor a kockáztató horvát csapat ellen akár Viniék, akár Martinelliék kontrából verhetnek még gólt/gólokat. De őszintén szólva én úgy kalkulálok, hogy ez a tipp a 60 perc környékére már pipa. Ez a brazil csapat most jó, egységes, a kvalitás adott, beleteszik a munkát, és szerintem ha másért nem, már csak Pelé miatt szívük-lelkük ott lesz a pályán. Lehet megbánom, hogy nem a 2,5-s line-t ütöttem, de a kevesebb néha több elven ennél maradok, mert azért az is tény, dörzsölt csapat a horvát.

Horvátország - Brazília: Brazília által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp