Elérkeztünk az első téli rendezésű futball vb fináléjához, ahol végül a címvédő Franciaország mellett a hétszeres aranylabdás Messi vezényelte Argentína került be főszereplőként.

Franciaország megvédheti a címét, amire utoljára 1962 -ben volt példa az aktuális világbajnoktól, akkor a brazilok tették meg ezt a tettet, míg a gauchok az 1986 -os többek között Maradona keze által is győzelemre segített elsőség után juthatnak a csúcsra.

Egy igazi ki-ki mérkőzés lehet ahol Deschamps és Scaloni fiai között nüanszok dönthetnek majd.

Sokan azt mondják, hogy ez a Vb Messinek van kikövezve, míg mások azt, hogy a franciák egységesebbnek tűnnek.

Én az utóbbira voksolok. A franciák sokkal egyértelműbb párharcokat nyerve jutottak idáig, igazán megfeszülniük sem kellett, olyannak tűnt, mintha Deschamps tudná, hogy melyik kockát mikor kell a helyére tenni.

Ellenben Argentína a Szaúd-Arábia elleni nyitó sokkból kellett feltápászkodjon, sikeresen végül, de a lengyelek és mexikóiak nem voltak egy súlycsoportban Messiékkel.

Az ausztrálok ellen nagyon rezgett a léc, a remegős hosszabbítás esélye, ami végül a hollandokkal szemben, két gólos előnyről be is következett, ott a tizenegyes párbaj és az Aston Villa kapusa Emiliano Martinez segített.

Ez a túlélés végül a horvátok ellen nagy lendületet adott, igaz kezdő lökésnek kellett az első véleményes argentinoknak megítélt büntető, ami sínre tette a gauchok elődöntős továbbjutását.

A franciák nekem egységesebbnek és magabiztosabbnak tűntek, még taktikai téren is. Argentín oldalon a Messi faktor vitte a dél-amerikaiakat, ha ő nem lenne, akkor Argentína biztos nem lenne itt a fináléban.

Egy igazán kiélezett és izgalmas finálét várok, ahol nagyon benne van akár a hosszabbítás lehetősége is, de azt ettől a francia csapattól "elvárom, hogy a rendes játékidőben minimum ne bukja el a címvédés lehetőségét!

Argentína - Franciaország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp