Napok óta töprengek a vb-döntő over tippjének ajánlásán. Minél többször gondolom át, mindig oda lyukadok, ki, hogy itt bizony nagy esélye van egy sok gólos finálénak. Argentínában elhiszik, hogy Messi az Isten és pályájának végén felülhet Diego trónjára. Közben a franciák elöl és hátul kiegyensúlyozott gólképes teljesítményt mutatnak. Szerintem rá kell menni az overre.

Mindent bevetnek a dél-amerikaiak azért, hogy világbajnokok legyenek. Megtalálta Scaloni azt a hatékony szerkezetet, amivel a legtöbbet hozza ki Messiből. Annak idején Maradonával is hasonló volt a recept. Területet biztosítani a karmesternek a labdaátvételre, további területet adni a rágyorsításra, és a cselekből automatikusan következhet a kulcspassz lehetősége. Tulajdonképp a 4-4-2-ben a középpályások mind Messi „helyett” dolgoznak, így a PSG sztárja gyakorlatilag teljesen szabad kezet kap, a pálya bármely szegletén feltűnhet. Vannak a keretben tartalékok, arra az esetre, ha égne a ház, és valamiért Alverez nem hozná az eddigi szintet: Lautaro Martinez, Di Maria, Correa vagy akár Dyballa is roppant gólveszélyes játékos, azaz befejezőkben nem lesz hiány.

A tipp záloga számomra a francia válogatott, aki gólgazdag döntőbe bonyolódott 2018-ban is. A katari tornán az eddigi hat meccsükön 18 találat született, kerek 3-as átlaggal. Minden alkalommal, amikor pályára léptek elmondta az aktuális riporter, hogy eddig mindig kaptak gólt a gallok, az egyedüli kivételt, végül a marokkó elleni elődöntő jelentette. A rejtélyes betegség (teve influenza) kidöntött pár játékost, a WHO azért lehozta, hogy a sivatag lovairól emberre átköltöző kórban tulajdonképp a betegek egy harmada elpatkol! Nincs pánik a francia stábban, és Deschamps képes volt a négy évvel ezelőtti állapotra felhozni csapatát, ráadásul menet közben. Mbappé öt találatnál jár, Griezmann visszavont szerepében tündököl, Giroud pedig a hátán viszi az együttest, s ki tudja, hogy hányadvirágzását éli meg épp egy világbajnokságon.

Marokkó ellen sokszor kellett a szerencse is ahhoz, hogy Lloris hálója érintetlen maradjon. Nem tudom, hogy az afrikaiak lába remegett-e meg 1:0-nál, vagy inkább Fortuna segített-e be a galloknak. Abban azonban biztos vagyok, hogy hasonló helyzetekben az argentinok beverik. Fontos lesz a meccs forgatókönyve. A szokásos területátengedés, megint kedvezhet Messiék gyors támadásvezetéseinek. Szerintem a Franciaország is bajban lesz, amikor szembesül a védekezés-támadás átmenet gyorsaságával. Úgy érzem, hogy olyasmi a hangulat most az argentinoknál, mint 1986-ban volt. A korábbi döntőik (2014, 1990) játékot megölő stílusa, most nyomaiban sincs jelen, ha megvan a zsuga egyértelmű a cél: gyors átmenetekkel sokkolni az ellenfelet. Szerintem most egy szórakoztató sokgólos finálét kapunk, mert a két csapat stílusa nem a játék tördelésén, és megszakításán alapul. A feldobott odds? Gyönyörű! KELL!

Argentína - Franciaország: Gólok száma - Felett/alatt tipp