A foci vb-nek vége, viszont a foci vb miatt sok csapat tolt egy téli felkészülést, kicsit visszatekintett az őszre, és akkor új lendületettel, sok csapat új, vagy újra tervezett célokkal vág neki az idény második felének.

A Villarreal mint klub, egész biztosan megújul, hisz a felújított Estadio de la Cerámicában léphet pályára ismét. Szóval nem kell már bérleményben játszani, jöhet az első igazi hazai találkozó, amit már biztos várt mindenki, és talán az ellenfél is méltó, a tartományi rivális Valencia.

A vb előtt mindkét csapat nyert, a tabellán fej-fej mellett haladnak. A 9. és a 10. helyezett csapatokról van szó, viszont amíg a Villarreal idén egy se íze-se bűze csapat, addig a Valencia Gattusóval valamivel karakteresebb együttes.

Kemény, bár nem a Bordalás-féle keménység, de laza foci Gattusónál sincs. Érdekesség, hogy a LaLigában azért akadnak lapok, még három meccs van vissza a fordulóból, de már több piros lap volt amint a foci vb-n összesen. Itt foci van, ott tingli-tangli volt.

Talán az is jó, hogy a srácok csőre vannak töltve, mindkét együttes tele van olyan játékossal, akik nem voltak kinn a vb-n. Akik kinn voltak azok sem mentek sokáig, szóval én bízom benne, hogy egy látványos avató lesz, ahol mindkét együttes győzelemre tör.

Stílusok csatája is, azért tudjuk, vagy ha nem tudjuk írom, hogy a Villarrealnál szezon közben ment a PL-be Emery, és érkezett a helyére Setien, aki más stílusú, felfogású, mint Emery. Idealista, ami általában rá is farag. Gattuso meg ugye épp az ellentéte, nincs meg mondjuk az az ellentét, mint Setien és Bordalás között, de másban hisznek, maradjunk annyiban. És biza Setien mesternek volt most egy hónapja, hogy átadja a játékosainak azt, amit a pályán látni akar. Szerintem itt középút nem lesz, az vagy működik majd, vagy sem.

Én azt hiszem, egy hónap 'pihenő', az elég kellett legyen, hogy a játékosok játékkedve meglegyen. Végre focizhatnak, szóval ez nem egy tipikus év végi meccs lesz, ahol előtte 15-17 fordulót zsinórban letoltak. Mellé jön a tény, hogy vélhetően telt ház előtt avatják az új stadiont, nem hiszem, hogy azt megengedheti magának a hazai csapat, hogy alibizzen. Közben ott a Valencia, Kluiverttel, Linóval, Musah-val, lehet tolni a villámgyors kontrákat. Én mondjuk ezt nem Cavanival képzelem el, de ha Gattuso igen, talán úgy is működik majd, ha picit ilyen Benzemásan visszább lép, és nem lesen helyezkedik éjjel-nappal, és mondjuk felrúgott labdákat megtart, majd lekészít szélre a társaknak. Én látok két dugót ebben a meccsben félidőig, mert egy hónap felkészülés már elég volt Setiennek. Aztán majd kiderül, működik-e ő a Villarrealnál, vagy februárban jöhet a váltás... Nálam 50/50 az esély.

Villarreal - Valencia: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp