A hétfői játéknap egyik legjobb meccse lehet ez a Rublev-Rune csata, a bukik nagyjából egálra lőtték be az oddsokat, nálam viszont Rune sokkal esélyesebb.

Rublev nem kezdte jól az évet, mind a két adelaidei tornán az első körben búcsúzott, Bautista-Agut és Kokkinakis verte, de ami a rosszabb volt, hogy a játéka sem volt az igazi. De valahogy összeszedte magát, mert az Australian Openen eddig különösebb gond nélkül vette az első három kört, Thiem, Ruusuvouri és Evans sem jelentett akadályt, a három meccs alatt mindössze egy szettet bukott, az első komoly erőfelmérő Rune lesz. Nekem egy kicsit Berdychre emlékeztet a játéka, elég egysíkú, a nagy meccseit nem igazán tudja megnyerni ,nem nagyon lépett még ki az árnyékából Rublev, Grand Slamen mindig maximum a negyeddöntő jelentette a végállomást.

Rune a tavaly év végi nagy menetelésével, és leginkább a párizsi Masters megnyerésével bejött a top 10-be, akkor aki szembejött mindenkit elvert, többek között a mostani ellenfelét is. Nem véletlen ez az év végi feltámadás, hisz ekkortájt csatlakozott az edzői stábhoz Patrick Mouratoglou. És ahova a francia edző beszáll, ott elég nagy előre lépések következnek be, hirtelen jönnek az eredmények, elég csak Tsitsipasra, vagy éppen Serena Williamsre gondolni. Rune nagyon stabilan üt mind a két oldalról, és már fiatal kora ellenére egy elég fifikás srác. Három nagyon sima meccsen van túl Melbourneben, Krajinovic, Cressy és Humbert is sima három szettben ment haza.

Összességében Runéban nagyobb potenciált érzek jelenleg, nagyobb a repertoárja, mint Rublevnek, az egyetlen egymás elleni meccsüket a dán nyerte, nálam Rune jut a negyeddöntőbe.

Rublev, Andrey - Rune, Holger Vitus Nødskov: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp