Az olasz élvonalban új, és érdekes helyzet állt elő azáltal, hogy a Juventustól levontak 15 pontot, és a 10 helyre zuhant. A Rómának lehetősége nyílt a legalább az áhított BL indulást jelentő hely megszerzésére. Ebben természetesen akadnak vetélytársak, mivel a Lazio, és az Atalanta is egyaránt 34 ponton áll velük együtt.

Most lesz szükség Mourinho mester taktikus játékfelfogására , az egyébként fáradtabb Spezia ellen. Fáradtabb, mivel az Atalantával játszottak egy 5:2-es vesztes meccset, ahol kihajtották magukat.

A Róma pihenhetett az összecsapásra, legutóbb egy hete játszott győztes mérkőzést a Fiorentina ellen. Mindkét oldalon két -két hosszabb ideje sérülésekkel küszködő játékos található, melyek érdemben talán a hazaiakat sújtják, ugyanis Bastoni hiányzik a védelemből, és ő két meccsen gólt is szerzett.

Bajnokságbeli múltjukat tekintve is a Rómának áll a zászló három győzelemmel, és egy döntetlennel. Igaz , hogy a Spezia mostanában formába lendült, és utóbbi öt meccsén nem kapott ki, ahogy a rómaiak sem, de ez most pont a kupameccs , és Mourinho lehetősége miatt megszakadhat.

Spezia - Roma: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp