Rendkívül érdekes mérkőzésre számíthatunk, több okból is. Nézzük végig, mit lehet számításba venni a fogadás szempontjából.

A Juventus oldalán egyértelműen a 15 pontos levonás a legfőbb vizsgálandó szempont. Vajon mit vált ez ki a csapatból?! Két lehetséges válasz van erre: vagy alul- vagy felülmotiváltak lesznek. Olyan verzió nem lebeg a szemem előtt, hogy fapofával játszanak, mintha mi sem történt volna. Meg kell nézni a játékoskeretet, és megvizsgálni, van-e olyan játékos aki iszonyatos motiváltsággal küzdene a csapatért. Egy ilyen játékost látok: Frederico Chiesát. A másik Leonardo Bonucci lenne, de az ő játéka kérdéses, ágyéksérüléssel bajlódik. A többi játékos, mind zsoldos, nincs meg bennük a Juventus-szív, szóval ezek már mind a menekülési útvonalat nézik, patkányként hagyják el a süllyedő hajót. Szóval én egyértelműen az alulmotiváltságra szavazok!

Nem is lenne probléma ezzel, ha nem egy olyan csapattal találkoznának, akik épp a felülmotiváltság és magabiztosság „terhével” küzdenek. Gasperini mester már tavaly sem volt képes arra a látványos játékra a csapatával, amit megszoktunk tőlük korábban, idén pedig még szürkébbé vált a csapat játéka. Azonban a téli szünetben valami történt. Nem tudom, mit csinált az ősz mester, de már a barátságos mérkőzéseken látszott, hogy valamit nagyon eltalált. Olyan formába kerültek a játékosok, amit legutóbb a 2020-as év tavaszán láttam tőlük, amikor a járvány alatt a BL-ben és a bajnokságban is félelmetes gólérzékenyek voltak. Gasperini valahogy megtalálta az ideális támadójátékát, végre padoztatja a Zapata-Muriel kettőst, és helyükön az übermotivált Hojlund játszik, aki nem csak egy egyszerű bójacenter, sokkal többet tud a srác. Mostanra megszabadult Ilicictől Malinovskytől és Lammerstől is, beépült Boga és Koopmeiners, így újra megvan a dinamika a csapaton belül. Ez eredményezte a Salernitana és a Spezia elleni hengerelést és gólzáport.

Na, tehát ez a kiváló dinamikával rendelkező Atalanta látogat a teljes mélyponton lévő Juventushoz. Merthogy nem elég, hogy kaptak mínusz 15 pontot, de még egy hatalmas maflást is a bajnokságban a Napolitól. Amíg olyan védelme van a Juventusnak, amiben Bremer a középhátvéd, addig bizony bődületes pofonokba fognak beleszaladni!

Én mindenképp a gólokra mennék rá! Szeretem az első félidős gólokat, de itt most bátornak kell lenni, és szerintem az Atalanta legalább 2 gólt fog szerezni a szétesett Juventusnak! Mészárlást várok, és teljes káoszt a Juventus oldalán…

Juventus - Atalanta: Atalanta által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp