A mezőny jelentősen lerostálódott és már a legjobb nyolcba kerülés a cél a hölgyek mezőnyében. Ezért küzd Karolina Pliskova és Shuai Zhang is. Eddig hét alkalommal találkoztak és a végén mindig a cseh örülhetett. Persze az utolsó ütközetük régen volt,de a játék stílusuk nem változott és ebből leszűrhető,hogy nem ízlik a kínainak Karolina játéka.

A kínai egyáltalán nincs jó formában hiszen két tornán indult idén abból két zakó lett. Pedig nem top20-as ellenfeleket kapott amire ráfoghatnánk,hogy belefért. A tavalyi tokiói torna óta ami szeptemberben volt, két körnél többet nem tudott menni Zhang. Az hogy idáig eljutott a kínai egy röhej valahol, hiszen egy 250-es WTA verenyen komolyabb nevekbe futhat bele egy-egy játékos. Martic persze nem képezi ezt a fenn említett halmazt,de teljesen vakvágányon van forma tekintetében. Az előző körben az amerikait sokszor leütötte a pályáról. Nem is értem mit keresett itt ez a Volynets. A játéka súlytalan,erőtlen.

Ha nem is régi fényében ragyog már Pliskova,de a Grand Slamekre felszívja magát. Hiszen így tett a tavaly US Openen is ahol komoly skalpokat is gyűjtögetett. A legjobb 32 között Gracheva próbálta mozgatni,de magához képest sok labdára odaért a cseh. Egy közepes játék elég volt a sima két szetthez. Az egész találkozón még break labdát se kellett hárítania.

Az borítékolható,hogy a kínai nem fogja irányítani a labdameneteket. Az adogatásai stabilak de nem félelmetesek és a cseh Gracheva ellen is elég jól fogadott. Piliskova valószínű támadni fogja az adogatásait amiből sok pont összejöhet. Amennyiben nem ront töménytelen mennyiségben Karolina ezt a mérkőzést szerintem simán lehozza.

Pliskova, Karolina - Shuai Zhang: Játék hendikeppel - Hendikep tipp