A második héthez érkeztünk az idei Australian Openen, melynek a hétfői játéknapjáról egy női meccset választottam, ahol a friss női világbajnok, francia Caroline Garciát várom továbbjutónak. Garcia is kisebb-nagyobb hullámvölgyeken ment át az utóbbi években, de az új edzőjével a tavalyi év második felében sikerült olyan szintre emelniük a gall játékát, hogy újra a top játékosok közé ért, és a játéka minden elemében rengeteget fejlődve, sikerült a ranglista negyedik helyére férkőznie, mellette a már említett vb címet is bezsebelte. Az évkezdet nem sikeredett olyan egyértelműre, de a játéka alapjából maradt az emelt szinten.

Garcia GS tornákon más volt elődöntős (US openen tavaly), negyeddöntős (2017 -es Roland Garroson, mellette két negyedik kör, míg Wimbledonban kétszer a negyedik kört megélnie.

Ezzel szemben a hétfői lengyel riválisának, Magda Linettenek ez a karrier csúcsa, hiszen negyedik körig sehol sem jutott el 30. életévébe érve. Linette a Sherif, Kontaveit, Alexandrova hármast ejtette ki, utolsó két név nagyobb, de mind az észt, mind az orosz rivális formahanyatlással küszködött.

Nálam ez a párharc egyértelmű, ütéserőben, taktikában, tapasztalatban-rutinban is Garcia a jobb játékos. Egyetlen ellenfél az izgulás, a "mi vanb, ha kikapok" érzés lehet, de ezt könnyedén hessegetheti el Caroline, aki Siegemund ellen ezzel a teherrel már amúgy is megküzdött egyszer és remekül kezelte. Ahogyan egy hozzászóló írta, picit viccesen, Linettenek akkor lehetne kemény pályán esélye a francia világbajnok ellen, ha tollas labdáznának rajta ... én is kb. így gondolom.

Linette, Magda - Garcia, Caroline: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp