Megőrültek a bukik? Vagy mik ezek a kiegyenlített oddsok? Vizsgáljuk csak meg.

Tény, a Bilbao egészen jól futballozik otthon, de ha jobban belemélyedünk a teljesítményükbe, látható, hogy a jobban szereplő csapatok közül csak a Villarrealt tudták elkapni odahaza. Egyébként legutóbbi 5 bajnoki meccsükből mindössze egyet tudtak megnyerni, úgyhogy a formájuk finoman szólva sem mondható meggyőzőnek. Ezt valamennyire ellensúlyozza a Királykupás menetelésük, bár ebben semmi meglepőt nem tapasztalhatunk, a Bilbao hagyományosan jó kupaszereplő, még a Realnál is többször nyerték el a serleget. Azonban ha a bajnokságot nézzük, ott már egészen más a helyzet. A folytonosság nem az erénye a baszkoknak, csak fellángolásaik vannak a spanyol pontvadászatban, főleg ha azokat a találkozókat vesszük, ahol nem tudnak dominálni. Kevés kapura lövés, gyenge támadójáték, kivárásra alapuló taktika.

A Real kiválóan kezdte az idényt, azonban az utóbbi pár meccsükön visszaesés volt tapasztalható, a Barca előzi is őket 3 ponttal. Azért még messze a vége, tudják ezt Ancelottiék is, ezért nehezen tudom elképzelni, hogy félvállról vegyék ezt a találkozót, náluk egyszerűen nem opció ez a hozzáállás. Vélhetően a legutóbbi, heroikus teljesítményükből is sikerül majd erőt meríteniük, akkor a Villarreal ellen fordítottak 2 gólos hátrányból.

Az Athletic Bilbao gárdájában szinte nem lesz hiányzó, bár a Real Madrid kénytelen nélkülözni néhány játékosát (többek között Alaba és Carvajal sem játszhat), de annyira mély a keret, hogy ez nem lesz észrevehető, akár kvalitásokat, akár a csapategységet nézzük, a Blancok felé billen a mérleg nyelve.

A Bilbao 2015-ben tudta a bajnokságban legutóbb megverni a Realt, nehezen hihető, hogy megszakad ez a sorozat ma. (Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az elmúlt 5 összecsapásukon 5 Real siker született, ha a spanyol pontvadászatot vesszük górcső alá.) Nagyszerű odds van a madridiak győzelmére, azonban kissé biztonságibb tippet választottam, ami számomra "értékes", value fogadás. A Real Madrid ma nem fog kikapni.

Tippem: 1-2.

Athletic Bilbao - Real Madrid: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp