A legjobb nyolcba kerülésért küzd Roberto Bautista Agut és Tommy Paul. Jó esély mindkettejük számára hiszen verhető ellenfelet kaptak bármelyikük szemszögéből is nézzük.

A spanyol tavalyi éve hatalmas csalódás volt. A legnagyobb erénye a stabilitás elillant a játékából és sorra jöttek a meglepő vereségek. Az idei évet viszont jól kezdte. A játéka még most sem tökéletes,de az elmúlt három meccsből leszűrhető hogy jó formában van. Az első kört könnyedén abszolválta. A második körben egy játszmát leszámítva alig rontott ,azonban így is 5 játszmára kényszerült. A brit ellen pedig helyenként jól játszott,de Murray már világát se tudta olyan fáradt volt, mégis ellopott egy szettet és többször meggyűlt a baja a saját adogatásaival Bautista Agutnak.

Az amerikai szép csendben fú alatt bekúszott már a top40-ben volt a tornát megelőzően nem érdemtelenül teszem hozzá. Látszik,hogy a Grand Slam tornákon teljesen más szellemben játszik Paul. Ezt bizonyítja hogy a kisebb tornákon kizúghat egy gyenge játékos ellen is,de például a tavalyi US Open verte Kordát és Ruudtól a későbbi döntőstől csak döntő szettben kapott ki. Pokoli kemény szervái vannak ami sok olcsó pontot is hoz neki. Az első és harmadik körös meccsén mondhatni tökéletesen játszott. Davidovich Fokina ellen nyilván egy 5 szettes találkozón nehéz lett volna ezt végrehajtania. Egyébként a második játszmát leszámítva stabil volt és megérdemelte a győzelmet a spanyol ellen. A fonákjai nem gyilkosok,de a tenyeresei sistergősek.

Nehéz meccs lesz mindkét fél számára,mert mindketten masszívak az alapvonalon. A spanyol kevés hibával fog játszani,de Paul támadó tenyeresei sokszor megviccelhetik ezért is várok óriási csatát. Ha tippelni kéne a tornán eddig látottak alapján az amerikait favorizálnám,de a tapasztalat a spanyol mellett áll így elég kiszámíthatatlan a kimenetel.

Bautista Agut, Roberto - Paul, Tommy: Játékok száma - Felett/alatt tipp