Az elődöntőbe jutásért folyó harcban Karen Khacsanov és Sebastian Korda ütközik meg egymással. Eddigi mérlegük alapján az amerikai áll jobban hiszen 2-1-re vezet ráadásul kemény pályán még szettet sem veszített az orosz ellen.

Karen tavalyi évét a US Open menetelés mentette meg,mert egyébként elég gyatrára sikerült. Két-három körnél többet nem igen ment egy tornán,mindegy milyen rangos volt. Az hogy a US Openen bejutott az elődöntőbe azt gondolhattuk volna,hogy átszakadt a gát,de ez a mentális blokk csak időszakos volt. A képességeivel sose volt gond az orosznak,de fejben szétszórt és gyenge. A kiélezett szituációkban sokszor megbicsaklik ezt láthattuk számtalanszor. Az orosz sorsolása nagyon langyos víz volt. Tiafoét leszámítva maximum ATP 250-es szintről beszélünk és így juthatott el egészen a nyolcig ami nevetséges valahol. Tiafoé ellen valóban jól játszott,de az hogy a tie breaket megnyerte mondhatnánk,hogy mennyire erős fejben,de Tiafoe is ugyanolyan halovány mentálisan,mint ő ezért ebből bármi fejlődést nem szűrnék le. Az amerikai is a US Open után szépen lassan visszaáll a saját maga által felállított szintre. A 16 között Nishioka gyatrán játszott,töménytelen mennyiségű ki nem kényszerített hibával örvendeztette meg az oroszt.

Az amerikai viszont a felvezető tornákon észrevetette magát azzal,hogy egészen a döntőig menetelt ahol mindössze a rutinnak köszönhette Djokovic a győzelmet. Azonban itt az Ausztrál Openen megmutatta,hogy mentálisan mennyire erős is. Egyrészt a sorsolása jóval keményebb volt,mint Khacsanovnak. Az első két kör az neki is bemelegítés volt,de után Medvedevet három szettben verte úgy hogy korábban sose járt ilyen magasságokban ami óriási mentális fölényre vall. Pedig az orosz próbált váltani,de jól reagált rá Korda. Majd a világranglista 11. helyezettje ellen döntő szett tie breakban is ő emelkedett felül ami ismét arról tanúskodik,hogy mennyire összeszedett.

Úgy vélem játéktudásban és fejben is jobb Sebastian,mint Karen.

Khachanov, Karen - Korda, Sebastian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp