Lehet itt lábsérülésekről, azon is belül comb vagy boka sérülésről beszélni, Novak Djokovic úgy látszik robot üzemmódra kapcsolt. Adelaideban összeszedett sérülése után sokan kételkedtek benne, mire lehet képes az idei AO-on, a bukik így is 2,00 odds körül adták a tornagyőzelmét, most ott tartunk, hogy 1,50 -t is alig éri el, néhol 1,44 -t adnak rá az odds mesterek. Carballes Baena ellen is voltak jelek a sérüléssel kapcsolatban, Couacaud ellen egy bukott szett hozta a vészjósló jeleket a károgók alátámasztásául, Dimitrov ellen is erősen - főleg az első szettben - inogott mire lehet képes a szerb klasszis, de végül bedarálta Grigort is. No de amit ma De Minaur ellen mutatott az már a célegyenesbe begyújtott rakétákra hasonlított a teniszre átültetve persze.

A következő rivális a negyeddöntőben az orosz - zászló nélkül versenyző - Rublev lesz, akinek szintén nincsenek túl kellemes emlékei Novakról. Egyedül tavaly salakon a szemcsés szezon kezdetekor sikerült 2-1 -re elkapnia, igaz azt a szerb fővárosban, de ott egy eléggé ingatag Djoko ált a pályán.

Kemény pályás két meccsükön szettet nem nyert az orosz, két nagyon sima Nole siker született, tavalyelőtt a Masters Cupon 6:3,6:2, tavaly pedig szintén a Vb -én 6:4,6:1 arányban.

Rublev egy végletekig kiélezett fizikálisan és mentálisan igénybe vevő Rune elleni meccsen van túl, egy ötszettes, utolsó szett 10 pontos tie-break horroron, amit valahogy túlélt.

Ám ez ellen a Djoko ellen ez kevés lesz, A szerb a tavalyi kiutasítás után pláne extrán motivált és úgy néz ki az említett sérülése sem az igazi sérülés, azon is sikerült felülkerekednie, innentől pedig csak az a kérdés számomra, hogy bukik e egyáltalán szettet a negyeddöntőben a szerb, véleményem szerint maximum egyet fog.

Rublev, Andrey - Djokovic, Novak: Szett hendikeppel - Hendikep tipp