Nem mondom, hogy véget ért a bajor dominancia, hisz 5 ponttal vezeti a bajnokságot a München, viszont ebben az idényben azért a bajnokságban nincs meg az a fölény, amit korábban sokszor. Más kérdés, hogy nincs is rá szükség, hisz a többi rivális is botladozik, Lipcse, BVB, nem kell komolyabban aggódni.

Viszont ami tény, hogy Neuer a vb után lábát törte, mellette pedig másik három védő esett ki. Alaba eligazolt, Lewandowski szintén a LaLigát választotta, Müller pedig a német CR. Legenda, szó se róla, de manapság mind a válogatottban gennyes pattanás, és a Münchenben sem nagyon látom én a helyét már.

A gond persze tényleg mondvacsinált, mert a Bayern így botladozva is simán ligaelső. Itt az első komolyabb időpont a február 14, Valentin napján feszül egymásnak a Bayern és a PSG, ott már Nagelsmann egy fókuszált, ütőképes csapatot szeretne látni. A Lipcse ellen még messze nem volt az a csapat. A Salzburg ellen 4-4, a Lipcse ellen is csak egy-egy jött össze.

Otthon a cél a győzelem a Kecskések ellen, de a Köln valami egész komoly rajtot kapott el, hét gólt vágni a Werdernek, az megsüvegelendő. Ez a hetes egész biztos meghozta a kedvüket, önbizalmukat, és mivel a kötelezőt letudta a csapat, így picikét nyugodtabban gurigázhat majd Münchenben. Itt nincs nyomás a erster FC-n, viszont abban meg nem vagyok biztos, hogy a Bayern az eltelt 2-3 napban a fókuszt magasabb szintre emelte. Sommer jó kapus, de nem Neuer. Az összhang sincs még meg úgy igazán, Hernandez, Mazraoui és Upamecano sem játszik. Blind azért nem a leggyorsabb játékos, fejben simán Bayern szint, de versenyfutásban már ő erősen a back up kategória a Bundesligában ezen a szinten.

A Köln meg elkapta a fonalat, edzőmeccseken is az utolsó találkozóikon 4-5 gólok jöttek. A Werder ellen egyenesen hét, vannak ilyen időszakok akár játékos, akár csapat szinten, amikor tényleg minden jön. Aztán ha el is hiszik a Kecskések, hogy van keresni való akár Münchenben is, én nem zárom ki, hogy Tigges-ék megvillannak.

Nem akarom indokként felhozni a vb előtti időszakot, mert teljesen más volt a fókusz, de ott is rengeteg meccsen kapott gólt a Bayern még Neuerrel, Hertha, Mainz, Werder is betalált. Ott a vb előtt MÁR nem volt meg a megfelelő fókusz, itt a vb után pedig MÉG nincs meg. A Kecskések meg amihez érnek mostanában, az gól, szóval közel 4-es szorzón szerintem játszható tipp, mert a hazai dugót pedig -lehet hiba, de- alapnak veszem.

Bayern München - 1. FC Köln: Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp