A legjobb négybe kerülés a tét Novak Djokovic és Andrej Rublev számára. Az már más kérdés,hogy egyiküknek a maximum a másiknak pedig a minimumnál is kevesebb ez az eredmény.

Az orosznak így is sikerült átlépni önmaga árnyékán és kis túlzással hátra is dőlhet. Hiszen fordult a kocka és vert helyzetből ő neki sikerült kijönnie győztesen pedig sokszor fordítva történt pályafutása során,hogy a nyert szituációban elbukott. Rublev tavalyi éve nagyon pocsékul alakult és az év eleje sem arról tett tanúbizonyságot,hogy sikeresebb folytatás követheti. Azonban az orosz összekapta magát és egy kifejezetten nehéz ágon jutott el a nyolc közé. Sőt talán a legnehezebb ág az övé volt. Ennek ellenére csak három játszmát veszített,de még sincs semmi esélye. Borzasztó ezt kimondani,de igaz. Pedig rosszul egyik meccsén se játszott. Az ellenfele viszont az a személy aki ellen eddig három összecsapásukból egyetlen szettre futotta.

Nevezetesen Novak Djokovic aki idén veretlen,pedig Adaleidenben rezgett a léc,de itt az Ausztrál Openen nem kérdés hogy bomba formában van. A ”balkáni jézus” ismét eljátszotta a halálból feltámadást hiszen megint sérülést színlelt,de ez csak ugyanúgy a színházának része amit már megszokhattunk tőle az évek alatt. Az eszköztára ezért rendkívűl széles spektrumon mozog,mind játékban mind pedig a pszichikai hadviselésben. Ráadásul az orosz is elég emocionális típus ezért jó hatással biztos nem lesznek a játékára ezek a praktikák. Persze erre csak akkor lesz szükség,hogyha meg tudja szorongatni a szerbet, pedig szerintem arra sincs sok sansz.

Az elmúlt évek összecsapásai,az a végtelen mennyiségű tapasztalat amivel Rublevhez képest rendelkezik ami óriási pluszos hendikepet eredményez Djokovicnak. Ezért szerintem nagyon sima szerb siker várható.

Rublev, Andrey - Djokovic, Novak: Szett hendikeppel - Hendikep tipp