A litván bajnokság címvédője, a Zalgiris Vilnius fogadja az újonc Dainava Alytus csapatát egy felkészülési mérkőzés keretein belül.

A hazai csapat második mérkőzésére készül a téli felkészülés során, első mérkőzésüket megnyerték három napja a Metta ellen. Most az újonc elleni mérkőzésre készülnek, közben a háttérben folyamatosan a csapat megerősítésén dolgoznak a szakemberek. Egyik nagy sikerük, hogy sikerült szerződést hosszabbítsanak a francia Joel Bopesuval, azonban egy gólerős támadóra még szüksége lenne a csapatnak. A bajnokság gólkirályát, Renant elveszítették, miután a kölcsönszerződése lejárt, így a csapat két afrikai támadójára fog hárulni a gólszerzés.

A Metta elleni 2-0 után újabb sikeres mérkőzés következhet, bár a felkészülés elején járnak még. Hatalmas fölénnyel nyerte a csapat a bajnokságot, még úgy is, hogy a szezon végére leengedtek kicsit, és összeszedtek három vereséget. A Konferencia Ligában is szerepelt az együttes, méghozzá nem annyira rosszul, mint sokan vártuk volna, szerintem sikeresen helytálltak.

A Dainava háza táján eddig nem történt sok minden, egy játékosuk visszavonult, míg egy másikat eladtak a Toulouse csapatának. Harmadik felkészülési mérkőzését játssza a csapat, két döntetlennel a háta mögött érkeznek a mai találkozóra. Mindkét mérkőzésén az ellenfél szerzett vezetést, majd a félidők végén egyenlített a csapat. Nehéz szezonja lesz a klubnak, szerintem újra a kiesés ellen kell majd küzdjenek, bár kis szerencsével összejöhet nekik a bentmaradás.

A Dainava a leggyengébb kerettel rendelkezik a litván bajnokságban, az előttük álló Riteriai kétszer többet ér, míg a Zalgiris hétszer értékesebb.

Minden attól függ, hogy mennyire veszi majd komolyan a találkozót a Zalgiris. Ha nem lötyögnek és az egyik legerősebb kezdő lép pályára, akkor meglehet ma a három hazai gól, az egymás elleni mérkőzéseket látva ez a gólmennyiség több alkalommal is megvolt.

Žalgiris Vilnius - Dainava Alytus: Žalgiris Vilnius által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp