Sok csapat számára ér véget a mai napon, január 25-én a kézilabda világbajnokság. A top8 mellett a 'kicsik' a 'rest' is befejezi a vb-t, az Elnöki Kupa döntő mellett helyosztókat is rendeznek. A 27. helyért pl. Macedónia és Korea küzd, de az is fix, hogy olyan bika nagy küzdelem nem lesz.

Hogy ki lesz a 27. és ki a 28. csapat a vb-n, semmit sem számít. Ami számít, hogy senki ne sérüljön meg, és ha már játszani kell, tényleg játszanak egy jót. Persze jobb győzelemmel búcsúzni, mint zakóval, de biztos vagyok benne, hogy ez nem egy brusztos, verekedős összecsapás lesz.

Korea ellen mi is játszottunk, 20+ gólig mentünk fel félidőre, nem tanúsított komolyabb ellenállást ez a csapat, Lehet ellenük játszani, nem túl magas, testsúlyban is elmaradnak a jobb európai csapatok játékosaitól az övéik, így jó ázsiai csapathoz méltó módon próbálnak sok mozgással kompenzálni. Meg van bennük a játék, kellő kreativitás is, és nagyon ritka az, ami mondjuk Chile ellen történt, hogy valakinek picit lemegy a redőny, és kék lapot keljen a sporiknak felmutatni.

Azon a Chile elleni találkozón nagyon nem akart sikerülni semmi, de minden nap más, minden meccs más.

A macedónok keresik a csapatuk, nem könnyű a helyzet, mert Lazarov nagy űrt hagyott maga után. Ezek Macedónia számára kiváló felkészülési meccsek már, keresik azokat a játékosokat, akik majd a jövőben potens játékosok lehetnek. Játékos csapat a macedón, sok gólt dob, amikor ehhez megfelelő az ellenfél, amikor meg jobb, akkor sokat kap.

Egyik oldalon sem igazán állt össze a védekezés, kapus poszton sincs extra egyik oldalon sem. Egyik csapatnak sem volt olyan meccs, ahol a 30 gólt meg nem dobta, vagy meg nem kapta. Macedónia itt a helyosztós meccseken 40-40 gólig jutott Algéria és Marokkó ellen, pedig ők nem is annyira játékos csapatok, meg lassabb kézit játszanak. Én úgy vélem, ha e két csapat kiadja még magából, ami maradt, a 70 dugós határ is jöhet.

Korea - Észak-Macedónia: Gólok száma - Felett/alatt tipp