A tét már nem kicsi hiszen a Grand Slam döntőbe jutás a cél a hölgyek számára. A korai találkozót néztem ki nevezetesen az Elena Rybakina – Victoria Azarenka összecsapást. Tavaly Indian Wellsben már legyőzte Rybakina a fehéroroszt és ez szerintem most sem lesz másként.

Óriási menetelésben van ismét a kazah hiszen itt van az elődöntőben. Rögös út vezetett idáig,de annál méz édesebb lehet a győzelem Elenának. Az első két forduló könnyed bemelegítése után jöttek az egyre nívósabb ellenfelek. A harmadik körben Collinst kapta aki a top10 ajtaján kopogtat. Az amerikai adogatásait kíméletlenül megtámadta Rybakina így Azarenka se számíthat jóra akinek a második szervái döcögősek. Swiatek az egyik legnagyobb favorit ellen is a higgadtság jutatta tovább hiszen hasonló szinten játszottak. Az első szettben is hiába veszítette el a break előnyét ráadásul semmire ugyanúgy ment tovább jó iparos módjára. A második szettben is óriási hátrányban volt nem adta fel és ezzel a mentalitással nyerte meg Wimbledont is.

A fehérorosz játéka egyáltalán nem győzött meg,hogy ott a helye a döntőben.A 16 között Zhu ellen is rezget a léc Azarenkának. Pedig egy rutintalan,de tehetséges kínaival játszott. A legjobb nyolc közötti siker után hiába nyilatkozta Victoria,hogy fejben összeszedett és hogy a rutinnak köszönhette a Pegulával szembeni továbbjutást Ez persze csak az ő meséje. Hiszen rosszul játszott az amerikai,de nagyon. Ahogy honfitársa Keys is inkább magát verte meg. A keze megremegedt többször a fehérorosznak. Fejben sokkal erősebb játékosnak tartom a kazahot hisz láthattuk,hogy a Wimbledoni döntőben mennyire jól menedzselte a rizikós pillanatokat. Ezért ha ráül egy pozitív hullámra nagyon nehéz megállítani.

Az egyik legjobb fogadó játékos a női mezőnyben Rybakina aki ráadásul most bomba formában van. Mentálisan pedig kompakt mióta a pszichológussal dolgozik a kazah. Szerintem nem kérdés,hogy ki jut a Fináléba.

Rybakina, Elena - Azarenka, Victoria: Játék hendikeppel - Hendikep tipp